sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Mitä kuuluu?

On aika vihdoin katkaista hiljaisuus täällä ja palata tärkeän harrastuksen ääreen! Kevätpäivät ovat vierineet eteenpäin sekavissa tunnelmissa ja kirjoittamiseen ei ole ollut oikein fiilistä… Nyt onneksi asiat alkavat loksahdella paikoilleen ja oma olotilakin paljon parempi.


Paljon on muutamassa kuukaudessa tapahtunut: tytöt ovat kasvaneet ja kehittyneet hurjasti, Alisa on oppinut kävelemään, vuorovaikutus molempien tyttöjen kanssa helpompaa, olen naputellut opinnäytetyötä hyvin eteenpäin ja ulkona näyttää ja tuntuu kesäiseltä. 


Isoin uutinen on kuitenkin se, että meille tulee marraskuussa kolmas vauva! Olen 15. viikolla raskaana ja maha alkaa jo näkyä hyvin. Uutinen oli yllättävä ja hämmennystä herättävä koko perheelle ja mieheni kanssa olemme käyneet monentasoisia vakavia keskusteluja aiheesta. Hän ei tunne haluavansa enää lapsia ja epäilee meidän jaksamista arjessa kolmen alle kaksi vuotiaan kanssa. Lisäksi häntä huolettaa tulevaisuus taloudellisesti, koska hänen työsuhteensa loppuu jo viikon päästä työnantajan lopettaessa toiminnan kokonaan Suomesta.

Onneksi vihdoin olemme päässeet tilanteessa eteenpäin ja olen todella alkanut iloita lapsen tulosta. Ensimmäisessä ultrassa kaikki näytti hyvälle ja tunnen jo pikkuisen liikkeitäkin mahassa. Seuraavat pari vuotta tulevat varmasti olemaan todella haastavia, mutta olen ihan varma, että tulemme selviämään hienosti. 

Paljon on mietittävää käytännön järjestelyjen kannalta: Mahdummeko kaikki vanhaan autoomme? Millaisilla vaunuilla liikumme? Miten rakennamme lisätilaa kotiin? Pärjäänkö kolmen lapsen kanssa yksin kotona, jos ja kun mieheni löytää uuden työn, vai menevätkö kaksoset muutamaksi päiväksi päiväkotiin? Onneksi on vertaistukea, kuten Paula samanlaisen kolmikon kanssa. Täytyy käydäkin katsomassa, mitä uutta kaikille ihanille blogituttavuuksille kuuluu! Ihanaa, kun olet siellä vielä lukemassa ja  alkanutta kesää!

14 kommenttia:

 1. Voi että Sanna, ihana kuulla pitkästä aikaa teidän kuulumisia! Olette olleet monesti mielessä! Ja paljon paljon onnea tulevasta perheen lisäyksestä! <3 varmasti pärjäätte aivan loistavasti! <3 mulle saa laittaa sähköpostiakin, jos haluat jutella fiiliksistä. Jos minun kokemuksista on jonkinlaiseksi vertaistueksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula ihanasta kommentistasi <3 <3 <3! Se lämmittää kovasti! Kiva lukea taas pitkästä aikaa myös teidänkin kuulumisia :-). Laitan sinulle viestiä lähipäivinä...

   Poista
 2. Voi miten ihania uutisia! <3 Paljon onnea tulevaan!

  VastaaPoista
 3. Onnea vauvasta ja tsemppiä tulevaan! Olen täällä käynyt välillä kurkkimassa, josko olisit päivittänyt kuulumisia ja nyt olikin näin iso ylläri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3! Kiva, että olet pysynyt mukana, vaikka täällä on pitkään hiljaista ollutkin :-).

   Poista
 4. Paljon onnea! :) Ihana, iloinen uutinen, joka kuitenkin varmasti on mietityttänyt. Vaikka ajoittain tulee olemaan tiukkaa ja hermojen kiristelyä, niin kyllä te pärjäätte, elämä kantaa. - kolmen pojan (9 v, ja 2x 7 v) äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasta kommentistasi - se lämmitti kovasti <3! Sinulla on siis omakohtaista kokemusta samantyyppisestä tilanteesta :-).

   Poista
 5. Oikein kovasti onnea vauvasta. Kyllä te pärjäätte, vaikka niitä vaikeitakin hetkiä varmaan tulee olemaan.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Kirsi <3! Teillähän on kanssa kolme melko pienellä ikäerolla, joten sinulla on kokemusta arjesta kolmikon kanssa.

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti miehesi käsittää mikä siunaus teille on annettu. Itse en voi ymmärtää tällaista ajatusta että lasten saamisesta tarvii käydä "vakavia" keskusteluja.. Kaikki kun eivät saa lasta syliin asti tai edes kohtuun kasvamaan. Onnea kovasti!

  VastaaPoista
 8. Kiitos onnitteluista! Saa kyllä olla kiitollinen, että vielä kerran meille on mahdollisuus saada lapsi. Uskoisin, että mieheni alkaa pikku hiljaa tottumaan ajatukseen uudesta perheenjäsenestä ja iloitsemaankin tilanteesta.

  VastaaPoista
 9. Vautsi! Hurjan paljon onnea! Olen kans jumittanut omien koulujuttujen parissa, ja nyt vasta ehdin uppoutua blogimaailmaan :). Tosi ihana uutinen <3. Kolme pientä varmasti mietityttää, mutta nopeasti ne pienet kasvaa, kunhan vain jaksaa katsoa hektisimpien hetkien yli :). Pidän peukut pystyssä, että miehesi löytää motivoivan ja mukavan uuden työn. Onnea paljon koko perheelle :).

  VastaaPoista
 10. Kiitos Eerika-Maria <3! Tervetuloa takaisin blogimaailmaan :-)! Joskus pieni tauko tekee ihan hyvää… Olet varmasti saanut paljon siellä aikaan.

  Ihanan rohkaiseva kommentti! Nyt tosiaan täytyy pystyä myös katsomaan vähän pidemmälle tulevaisuuteen, vaikka seuraavat vuodet tulevatkin olemaan raskaita. Minulla on täysi luotto mieheni ammattitaitoon ja kontakteihin. Kyllä kohta varmasti sekin asia on hoidossa :-)!

  Ihanaa loppu kesäkuuta teille <3!

  VastaaPoista