lauantai 11. heinäkuuta 2015

Retkellä kotimetsässä

Kävimme tänään pienellä retkellä takapihaltamme alkavassa kotimetsässä. On niin ihanaa, kun omalta pihalta pääsee suoraan metsään. Tämän viikon aikana metsä on vaan pienentynyt toiselta laidalta huomattavasti, kun siihen suunnitellut rakennustyöt alkoivat. Koko metsää ei sentään ole vielä kaavoitettu ja toivottavasti saamme nauttia metsäisistä näkymistä vielä pitkään. Juuri tämä rauhaisa ja avara näkymä oli iso plussa nykyiselle kodillemme, kun olimme tekemässä ostopäätöstä.


Olen tottunut pienestä tytöstä lähtien liikkumaan metsässä ja kävimme paljon lapsuudenperheeni kanssa retkillä kaikkina vuodenaikoina. Olin Alisan ja Ellan ikäinen, kun vietin aikaa marjoja poimien isovanhempieni ja vanhempieni kanssa. Retket tietenkin kruunasi aina evästauko. Haluaisin myös, että meidän tytöt tottuisivat metsässä liikkumiseen ja siellä asuviin eläimiin.
 Löysimme tänään mustikoita ja metsämansikoita, jotka olivat tytöistä todella herkullisia. Vadelmat olivat vielä raakoja, mutta niitä tulee myös tänä vuonna paljon. Tytöt ihmettelivät kauniita perhosia ja heitä pidempiä isoja kukkia. Lyhytkin retki metsään rentouttaa sekä isomman, että pienemmän ihmisen mieltä :-).
2 kommenttia:

  1. Metsässä samoilu on aivan ihanaa, vuodenajasta riippumatta. :) Ihanaa kesää!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kesää teillekin :-)! Onnea on asua Suomessa, missä metsä ei ole ikinä kaukana!

    VastaaPoista