tiistai 26. marraskuuta 2013

Parisuhde paremmaksi

Osallistuimme viikonloppuna ensimmäistä kertaa mieheni kanssa Avioparikurssille, joka järjestettiin Hartolassa. Idea leiristä tuli rakkailta vanhemmiltani, jotka ovat käyneet saman tyyppisillä leireillä jo parinkymmenen vuoden ajan. He kertoivat jo reilu vuosi sitten naimisiin mennessämme, että haluavat tukea liittoamme tällaisten kurssien muodossa, jotta saamme uusia työkaluja parisuhteemme hoitamiseen.

Leirillä oli luentoja tärkeistä asioista kuten; puolisoiden erilaisuus, tunnekommunikaatio, seksuaalisuus ja omat ja puolison tarpeet. Luentojen jälkeen kokoonnuimme pienryhmissä, jossa jatkoimme luennon aiheesta keskustellen. Oli todella mielenkiintoista kuulla muiden parien kokemuksia ja ajatuksia ja peilata niitä omaan tilanteeseen. Olin myös todella onnellinen ja ylpeä oman aviomieheni rohkeudesta ja avoimuudesta ryhmäkeskusteluissa. Todella antoisaa kaiken kaikkiaan!

Kurssi järjestettiin Itä-Hämeen opistossa, joka on idyllinen 1900-luvun alusta toiminut opisto ja yövyimme samassa pihapiirissä sijaitsevassa Linna hotellissa.  

Viikonloppu oli tosi onnistunut ja täytti täysin odotuksemme. Minua jännitti erityisesti mieheni suhtautuminen kristillisten asioiden esilläoloon, koska kurssin järjesti NMKY ja Parempi avioliitto ry, jotka ovat kristillisiä yhdistyksiä. Ei-uskonnollinen mieheni ei kuitenkaan ahdistunut siunauksista, rukouksista ja uskonnollisista lauluista, vaan osasi nauttia viikonlopusta ja poimia opiksi tärkeät aviosuhteeseemme vaikuttavat asiat.  Uskoisin, että tulemme jatkossakin osallistumaan vastaaville leireille ja kursseille, jotta saamme pidettyä asiat tuoreessa muistissa. Tästä on hyvä jatkaa yhdessä eteenpäin <3!

Voin siis lämpimästi suositella avioparikursseja kaikille pareille, vaikka uskonasiat eivät omassa elämässä tärkeitä olekaan. Kukaan ei tyrkytä kristillistä sanomaa, eikä myöskään arvostele, jos ei osallistu aktiivisesti rukouksiin tai yhteislauluihin.

Itä-Hämeen opisto


Sunnuntaina satoi ihana valkoinen lumipeite

Ovi tulevaisuuteen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti