maanantai 24. helmikuuta 2014

Valmiina ollaan!

…Tai ainakin niin valmiina, kuin osaamme tässä tilanteessa olla :-).

H-hetki, eli lastemme syntymä lähestyy! Olen jo raskausviikolla 34+2, joten turvallisilla viikoilla ollaan.  Vauvat on jo yli 2000 grammaisia ja todella saman kokoisia. Toisaalta aika on tuntunut nyt kuluneella viikolla todella pitkälle, koska olen raskauden alusta asti orientoitunut siihen, että kaksoset syntyvät yleensä etuajassa. Olen lukenut keskustelupalstoja, blogeja ja facebook ryhmiä, joissa on kaksosten synnyttäjiä viikolla tosi aikaisilla viikoilla. Toisaalta taas laskettuna-aikanakin synnyttäneitä löytyy ja heidän todella mahtavia mahakuviaan ennen synnytystä :-/.

Toivon, että lapsemme tosiaan eivät viihtyisi mahassa ihan loppuviikolle ja todennäköisesti se ei tule tapahtumaankaan, koska sain reilu kuukausi sitten tietää ultrakäynnillä, että ensimmäisenä syntyvä a-vauva on perätilassa ja b-vauva raivotarjonnassa. Tämä asetelma tarkottaisi suunniteltua sektiota viikolla 38. Tilanne on edelleen pysynyt samassa, mutta toki on mahdollista, että vauvat vielä vaihtaisivat asentoa, vaikka liikkumatila heillä alkaa käydäkin todella ahtaaksi. Elän vielä toiveessa alatiesynnytyksestä, koska uskon palautumiseni siitä olevan helpompaa.

Olen voinut todella hyvin ja pystynyt vielä tekemään rauhallisia lenkkejä ja elämään muutenkin melko normaalia elämää. No, olenko saanut toteutettua asiat, jotka varhaiselle äitiyslomalle jäädessäni suunnittelin? En :-), mutta aika hyvin kuitenkin olen ottanut ilon irti näistä vapaista ja kiireettömistä hetkistä.

Olen matkustellut, tehnyt vauvatavarahankintoja, viettänyt aikaa perheeni ja ystävieni kanssa. Olen herännyt lähes joka aamu ilman herätyskelloa ja nukkunut päiväunia. Minulle järjestettiin myös maailman ihanimmat yllätysbabyshowerit.

Sairaalalaukku on pakattu ja perhe- ja monikkovalmennukset käyty, eli vauvat tervetuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti