keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Vielä kun pystytään...

Raskaana oleville varmasti tuttuja kuultuja kommentteja ovat: "Nauttikaa nyt vielä, kun pystytte"- tyyppiset kommentit. Niitä on itsekin saanut kuulla monelta taholta varsinkin nyt loppuraskauden aikana. Ymmärrän hyvin kyseiset kommentit ja näin esikoisia odottaessa minulla ei ole hajuakaan, millaista arkemme tulee olemaan vauvojen syntymän jälkeen.

Siksi varmaan ihmetteleekin kaikkea mikä kuulema muuttuu ja kaikkea mitä ei sitten enää ehdi tehdä. Ehkä reilun kuukauden päästä ymmärrän ja nauran naiville ajatusmaailmalleni ennen lapsia. Kaikkihan on yksilöllistä ja riippuu tulevista vanhemmista ja millaiset lapset heille syntyy. Jännittävintä onkin miettiä millainen äiti itsestä tulee ja miten tilanteet hallitsee.

Haluan listata tähän niitä tällä hetkellä oudolta kuulostavia asioita, jotka tulevat ystävieni ja perheeni mukaan muuttumaan. Näitä en halua uskoa ennenkuin itse koen:

Suihkussa ei pääse käymään, jos ei ole mies tai muuta apua kotona.
Ei pysty matkustamaan (ainakaan yksin kahden vauvan kanssa).
Hesarit jää lukematta.
Ruokaa ei ehdi kokata ja pitääkin olla pakastin täynnä ruokaa ennen lapsien syntymää.
Leffoja ei ikinä ehdi katsoa kokonaan.

Jää siis nähtäväksi, miten realismi iskee sitten minuunkin :-)… Nyt täytyy vain sitten nauttia näistä rauhallisista hetkistä -katsoa leffoja, lukea lehtiä ja ottaa pitkiä suihkuja. Ruokaa en suostu kilokaupalla pakastimeen valmistamaan, koska maku ei ole enää niin freesi pakastamisen jälkeen. Tulevia vieraita ajatellen kuitenkin tein ison satsin pullia, jotka laitan pakkaseen. Sieltä on sitten näppärä ottaa ja sulattaa, kun vauvamme saavat ensimmäisiä vieraitaan kylään :-).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti