perjantai 30. lokakuuta 2015

Synnytystapa-arvio

Kävimme tällä viikolla Hyvinkään sairaalassa synnytystapa-arvioinnissa, koska edellinen synnytykseni oli suunniteltu sektio. Lääkäri teki ultraäänitutkimuksen ja arvioi mahdollisia riskejä alatiesynnytykseen. Vauva voi kuitenkin hyvin mahassa ja oli hyvin jo pää alaspäin valmiina synnytyskanavassa. Myös leikkausarpi oli hyvin parantunut, joten jäämme nyt odottelemaan synnytyksen käynnistymistä ja todennäköisesti alatiesynnytys onnistuu ongelmitta. 


Vauva oli arvion mukaan noin 2700g, eli vähän kasvukäyrän alapuolella. Tyttö liikkui koko tutkimuksen ajan hurjasti. Sairaalassa käynnin jälkeen tuli enemmän sellainen jännittynyt olo, että ihan kohta meillä on kolme tyttöä perheessä! Kätilö huikkasi vielä lähtiessä, että vauvahan voi syntyä ihan koska vaan. Ajellessa kotiin suunnittelimme jo miehen kanssa, miten toimimme eri skenarioissa, kun synnytys käynnistyy. Anoppi on luvannut tulla heti tyttöjä hoitamaan, kun lähdön hetki koittaa ja mieheni pääsee näin lähtemään heti kanssani sairaalaan. Kuitenkin minulla on tunne, että vauva saattaa mennä yliaikaiseksi. Onhan hän vielä aika pieni, mutta kuukauden päästä sitten ihan viimeistään hän on täällä <3.

Olen nyt viime viikkoina yrittänyt saada hommia kuntoon vauvaa varten. Laitoin sängyn ja hoitopöydän valmiiksi. Olen myös käynyt vauvan vaatteet läpi. Juuri mitään ei tosiaan tarvitse ostaa, kun isosiskoilta jäi niin hyvin kaikkea. Voi olla, että ostan jossain vaiheessa paremman rintarepun ja kevään tullen seisomalaudan tuplarattaisiin.


Itse olen jaksanut kyllä tosi hyvin. Lopetin jumpat tuossa pari viikkoa sitten, kun ohjaaja combat tunnilla alkoi jo suorastaan vaatia äitiyslomalle siirtymistä. Olen kuitenkin pyöräillyt, kävellyt ja käynyt tyttöjen kanssa vanhempi-lapsi-jumpassa. Liitoskipuja on ollut jonkun verran ja lääkäri keroikin kohdunsuun jo kypsyneen. Taidan käydä vielä ensi viikolla hieronnassa, kun mieheni on vapaalla (jos ehdin). Laitoin myös tällä viikolla uudestaan ripsien pidennykset kahden vuoden tauon jälkeen. Ihan kivaa piristystä ilmeeseen, vaikka olinkin tottunut jo hyvin luonnollisempaankin lookiin.

Jännittäviä aikoja siis eletään :-)! Hurjaa halloween viikonloppua kaikille! Meillä oli tänään jo yhdet pienet juhlat avoimessa päiväkodissa ja huomenna suuntaamme naapuriin halloween synttäreille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti