keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Mama kuntoon

Olin eilen raskausajan jälkitarkastuksessa, jossa todettiin raskaudesta toipumisen olevan normaalissa aikataulussa. Itse en ole täysin tyytyväinen, koska paino on edelleen +5 kg ajasta ennen raskautta. Mitään muutosta tähän ei ole tullut reilussa kuudessa viikossa, vaikka täysimetän kaksosia. Syy taitaa kuitenkin olla tiedossa - yltiöpäinen herkuttelu ja liikunnan puute :-). 

Vatsalihakset ovat vielä noin 2,5cm päästä toisistaan, joten suorien vatsalihasten treenaus on aloitettava varovasti. Olen käyttänyt lähes koko ajan - päivin ja öin hankkimaani bff belly bandit vyötä ja uskon, että siitä on ollut apua kohdun supistumisessa ja keskivartalon palautumisessa, vaikka entisellään vatsa ei vielä todellakaan ole. Vyön käyttöä on ohjeistettu jatkamaan 8 viikkoa synnytyksestä, joten jatkan vielä sen käyttöä muutaman viikon.

Lääkärin mukaan saan aloittaa kaikenlaisen liikunnan pikku hiljaa. Ostin uudet juoksulenkkarit ja trikoot ja olen käynyt jo juoksemassa (hölkkäämässä) muutaman kerran 5km lenkkiä. Ihan huippufiilis, kun jaksaa juosta ja lempimusiikki kannustaa eteenpäin! 

Tänään menen jumppaan ekaa kertaa. Aluksi ajattelin, että en ehdi millään tiheiden imetysaikojen välissä mihinkään, mutta nyt olen muuttanut mieleni, koska tarvitsen omaa aikaa erossa tytöistä ja myös kroppani tarvitsee liikuntaa ja vastapainoa huonoille imetys- ja kantoasennoille. Pumppaan siis maitoa talteen ja mieheni saa hoitaa syötöt tarvittaessa minun ollessa poissa. 

Tavoitteena on päästä seuraavan kuuden viikon aikana ainakin -3kg ja saada kroppaa ja erityisesti vatsaa kiinteämmäksi. Kesäkuun lopussa on tyttöjen ristiäiset ja haluaisin olla siellä melko freesinä. Mama ja maman maha kuntoon :-)!4 kommenttia:

 1. Mullakin vatsojen välissä rako (yhä edelleen) ja konsultoin fyssarisiskoa asiasta. Treeni pitäisi aloittaa pelkästään napaa sisään vetämällä ja lanrionpohjan treenillä. Siitä pikkuhiljaa lankkuihin. Suoria ei saisi treenata ennenkuin rako kadonnut.

  Oho, kuulostipas saarnalta :D tarkoitus jakaa vaan hyväksitodettuja vinkkejä :) pointti siis se että älä vaan treenaa liikaa liian nopeasti tai rako ei välttämättä ikinä palaudu...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Elina :-)! Otan "saarnan" mielelläni vastaan… Monessa asiassa olen juuri sitä tyyppiä, joka tekee ensin ja miettii vasta sitten :-D. Toivottavasti saadaan mahat vielä jossain vaiheessa kuta kuinkin ennalleen, tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Ja armoa itselle tuossa vaiheessa, raskausajan turvotukset poistuivat itsellä esikoisen jälkeen pikkuhiljaa itsestään imetysherkuttelusta huolimatta, se on vaan aika hurja hormonimullistus raskaudesta imetykseen. Välillä painoa oikein humpsahti kerralla alaspäin. Monikkofoorumilla fb eilen oli juuri keskustelua liikunnan aloittamisesta eli kannattaa kurkata, jos olet siellä ryhmässä. Juoksuakaan ei ilmeisesti kannata aloittaa ennenkuin on ehtinyt treenata lantionpohjaa kaksosraskauden rasituksen jälkeen ettei tule kohdunlaskeumaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä ja vinkistä :-)! Kävin lukemassa sen fb:n viestiketjun asiasta. Kylläpä asiasta on erilaista tietoa myös lääkäreillä. Varmaan hyvä tosiaan aloittaa pehmeämmillä lajeilla, ettei myöhemmin tule yllätyksiä. Toivotaan, että munkin paino sitten jossain vaiheessa humpsahtaa :-)!

   Poista