keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Keinutuoli 40-luku vs. rottinki


Olen etsinyt meille olohuoneeseen, kahden sohvaryhmän välissä olevaan lattiatilaan keinutuolia, jossa olisi kiikutella tyttöjen kanssa ja katsella ikkunasta peltomaisemaa. Keinu on myös helppo kääntää tarvittaessa rintamasuunnaltaan kohti vastakkaisella seinällä olevaa sohvaryhmää.

Selailin huuto.nettiä ja toria satunnaisesti ja löysin jo aiemmin loppukesällä rottinkisen keinun. Oikeastaan se oli impulsiivinen heräteostos, jonka huusin itselleni "vahingossa" ja tietenkin sääntöjen mukaan kävin sen lunastamassa itselleni.

Rottinkikeinu oli tosi huonossa kunnossa: jalaksien liimaus oli irti ja rottinkisidokset olivat rikki monesta kohtaa. Liimasin jalakset puuliimalla paikoilleen ja korjailin juuttinarulla sidoksia. Lopuksi maalasin keinun vielä sparaymaalilla - valkoisella tietenkin :-).
Lopputulos oli ok, mutta ehkä kuitenkin liian rappioromanttinen. Keinu ei ollut myöskään kovin tukeva, vaikka sainkin sen ihan hyvin sidottua. Jatkoin siis etsintöjä ja löysinkin malliltaan 40-luvun keinutuolin, jollaista olin alun perin suunnitellut olohuoneeseen.

40-luvun keinutuoli on hyvässä kunnossa, mutta alkuperäiset verhoilut eivät sovi sisustukseemme ollenkaan. Tuoli täytyy siis verhoilla uudelleen.Rottinkituoli sopii hyvin terassille, jossa se kesäisin tulee varmasti olemaan. Ongelmana on tietysti sadeilmat, joita se ei kestä. Paras paikka sille olisi lasitettu terassi. Täytyy miettiä, miten meidän piha- ja terassisuunnitelmat ensi kesänä etenee ja jääkö tuoli meille.40-luvun keinu tulee nyt jäämään meille ja se onkin osottautunut todella hyväksi tuoliksi istua ja keinutella. Muutamana yönä se on rauhoittanut meidän kipeät kullat takaisin uneen. Selkänoja on myös hyvä korkeudeltaan, koska se ei nouse liian korkealle peittäen näkymän takimmaiselta sohvalta. Vaalemmalla kankaalla verhoiltuna se on täydellinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti