keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Alisa ja Ella 6kk

Kirjoittelen jo menneen puolivuotispäivän kunniaksi vähän Alisan ja Ellan kuulumisista. Kävimme eilen 6kk neuvolassa, jossa tuttuun tapaan mitattiin tytöt, juteltiin ja tutkittiin kehitystä.

Alisa (A-tyttö)

paino 7950 g (2786 g syntyessä)
pituus 66.9 cm (46 cm syntyessä)


Alisa on tytöistä varovaisempi uusien ihmisten kanssa ja muutenkin herkempiluonteinen. Hän on painautuu sylissä ihan iholle ja nauttii paljon läheisyydestä. Kaikki erilaiset materiaalit kiinnostavat ja hän tutkii ja tunnustelee kaikkea tarkkaan. Vatsalla ollessa käsi tekee useasti hämmentävää, pyörivää likkettä. Alisalla on vahva käsinoja ja hän tykkää vetää kädet sivuille "lentokoneeseen".

Ella (B-tyttö)

paino 7700 g (2982 g syntyessä)
pituus 66.0 cm (47 cm syntyessä)


Ella ottaa helposti kontaktia myös vieraisiin ihmisiin, eikä vierasta yhtään. Hän on eloisa liikkeissään ja jalat potkivat yleensä taukoamatta mahallaan tai sylissä ollessa. Ella on puheliaampi ja tapailee tavuja. Lempihommaa on ei asioiden "takominen" apukädellä. 

Molemmat tytöt nukkuvat edelleen todella hyvin. Yöunet ovat noin 1900-0700 yleensä ilman heräämisiä, jonka jälkeen pikaimetys ja unet jatkuvat noin 0900 asti. Päiväunet yleensä nukutaan liikkuvissa vaunuissa vaunulenkillä tai omassa sängyssä noin 1130-1300 ja 1500-1600. 

Puolivuotiaat eivät ole vielä aloittaneet ryömimistä, mutta oman akselin ympäri pyöritään vimmatusti ja muutenkin kova yritys eteenpäin on. 

Hampaita ei vielä kummallakaan ole, mutta kylmää kurkkuviipaletta on ihana järsiä ikenillä. Kaikki maistetut kiinteät ruoat ovat kelvanneet, mutta puuro tökkii välillä. Erityisesti makeat soseet ovat suurta herkkua. Äitiinsä tulleet makean suhteen :-).

Edelleen tytöt ovat pääasiassa todella hyväntuulisia ja aurinkoisia. Molemmat hymyilevät paljon ja nauravat ääneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti