sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Yrittäjäksi?

Kävin tällä viikolla kunnassamme järjestetyssä tilaisuudessa, joka pidettiin yrittäjiksi aikoville tai siitä kiinnostuneille. Olin mukana kuuntelemassa mielenkiintoista aihetta. Tilaisuudessa annettiin hyödyllistä tietoa palveluista, joita starttaavalla yrityksellä ja yrittäjällä on käytössään. Lisäksi heräteltiin ajatuksia, mitä alkavan yrittäjän tulee ottaa huomioon ennen yrittäjäksi ryhtymistä esim. yritysmuoto, verotus, kannattavuuslaskelmat, liiketoimintasuunnitelma, luvanvaraisuus, vakuutukset… Ilta oli inspiroiva ja toi taas esille ajatuksia yrittäjäksi ryhtymisestä.

Haave yrittäjyydestä on kytenyt jossain jo vuosia, vaikka olenkin tykännyt mielettömän paljon omasta nykyisestä työstäni. Tyttöjen syntymän jälkeen olen huomannut miettiväni entistä enemmän yrittäjyyttä. Varmaan monille äideille lapsen syntymä on elämän käännekohta, jossa alkaa miettiä myös työelämää ja uraa eri näkökulmasta. Oma vapaus päättää asioista, halu tehdä toisenlaista uraa ja kunnianhimo puhuvat yrittäjäksi ryhtymisen puolesta.

Toisaalta uusi, alkava yritys tulisi varmasti viemään paljon ajatuksia pois tytöistä ja kodista, jota en haluaisi lapsilleni. He tuntuvat nyt tärkeimmälle. Onneksi mitään ei tarvitse päättää tänään tai ensi viikolla. Haaveilu, ideointi ja suunnittelu siis jatkukoon!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti