sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Alisa ja Ella 8kk

Taas on yksi kuukausi mennyt hurjaa vauhtia ja pikkuiset ovat jo kahdeksan kuukautta. Tytöt ovat taas viikon verran olleet todella hyvän tuulisia ja iloisia, niinkuin ennenkin. Aiemmat sairastelut ja hampaiden tulo harmittivat molempia ja unet olivat katkonaisia. Nyt on taas todella helpottavaa katsella ja kuunnella tyytyväisten tyttöjen touhuilua.
Kahdeksan kuukautisneuvolassa lääkäri totesi tyttöjen olevan todella eloisia ja ilmeikkäitä vauvoja. Muutenkin kehitys on molemmilla tasaisen hyvää. Reilu viikko sitten molemmille puhkesi ensimmäiset alahampaat. Nyt he sitten esittelevätkin niitä leveästi hymyillen tai irvistellen. Hampaat on niin suloiset ja kuin pikku helmet, jotka pilkottavat ikenien läpi.Molemmat tytöt ovat oppineet istumaan ilman tukea, mutta asennosta alas laskeutuminen tuottaa vielä ongelmia, varsinkin Alisalle. Kodin kaikki alhaalla olevat tavarat kiinnostavat kovasti - paljon enemmän, kuin omat lelut. Tytöt menevät "tutkimusmatkoille" peräkanaa huoneesta toiseen etsien uusia mielenkiintoisia juttuja. Kuraeteisen ritilän paukuttelu käsillä ja jaloilla on todella hauskaa molemmista tytöistä. 


AlisaAlisan top-juttuja tällä hetkellä ovat kitalaen naksuttelu, hassut syvältä kurkkusta tulevat äänteet ja kaiken matalan päälle kiipeäminen (oma sisko, muut lapset, pehmolelut, matalat pöydät, äiti…)Hän etenee todella nopeasti ja ketterästi ryömimällä. Konttausasennossa Alisa etenee vain muutaman askeleen, jonka jälkeen hän tipauttaa itsensä alas ryömintään. Alisa on edelleen tytöistä se, joka haikailee enemmän äidin perään. Hän ryömii jalkojen juureen, tarttuu kiinni nilkoista ja nuuskuttelee äidin sukkia :-/.
EllaElla on oppinut ryömimään jo yhtä nopeasti ja ketterästi, kuin siskonsa. Myös Ella nousee konttausasentoon, mutta ei vielä osaa edetä polvillaan. Hän on puhelias ja osaa sanoa vauva ja äiti. Hän viihtyy hyvin uudessakin seurassa, eikä vierasta yhtään. 


Ella on oppinut diivamaisia elkeitä viimeisen kuukauden aikana. Kun Ella ei halua enää syödessä lisää ruokaa, hän ojentaa kätensä suorana syöttäjää kohti kämmen edellä, kääntää päänsä pois nenä pystyssä ja sulkee silmänsä. Se näyttää niin hassulle!


Tyttöjen tyllimekot on lahja kummitädiltä Nextin valikoimista.

2 kommenttia:

  1. Voi mitä röyhelöpeppuja. Niin isojakin, kun vaeltelevat sinne tänne tutkimaan kaikkea :)

    VastaaPoista
  2. Röyhelömekot on äidin suosikkeja <3 :-). On sitä kyllä itse aika ihmeissään, kun ihmettelee omien vauvojen hurjaa kehitystä ja kasvua :-)!

    VastaaPoista