keskiviikko 6. elokuuta 2014

Yksin kaksosten kanssa lennolla

Matkasimme siis tyttöjen kanssa kolmestaan lentokoneella Berliiniin. Se oli vauvoille ensimmäinen ulkomaanmatka ja kolmas lento Helsinki-Kuopio lentojen jälkeen. Lentoaika oli juuri sopivan lyhyt - vain 1 tunti ja 40 minuuttia. Valitsin myös aikataulullisesti sellaiset lennot, että tyttöjen päivärytmi häiriintyisi mahdollisimman vähän. Matkustimme molempiin suuntiin iltapäivällä, jolloin ehdimme jo hyvin määränpäähän ennen tyttöjen iltatoimia.

Käytännössä siis toinen vauva voi matkustaa aikuisen sylissä siihen asti kun täyttää kaksi vuotta. Toiselle lapselle tulee ostaa oma paikka, jossa hän matkustaa auton turvaistuimessa. Onneksi koneessa ei ollut täyttä ja saimme molemmilla lentomatkoilla koko rivin käyttöömme, joten saimme levittäydyttyä vähän enemmän. 

Menomatkalla Air Berliinin miehistö oli todella ystävällistä ja auttavaista. Tytöt olivat hermostuneita ja itkuisia koneeseen mentäessä ja lähdössä, mutta sain paljon apua matkatavaroiden ja turvavöiden kanssa. Onneksi molemmat rauhoittuivat nukkumaan heti lentokoneen noustessa. Miehistö kävi tasaisin väliajoin varmistamassa, että meillä on kaikki hyvin. Olin todella otettu tästä hyvästä palvelusta.

Paluulennolla palvelu oli täysin päinvastaista ja tympeää, mutta onneksi Ella ja Alisa olivat tyytyväisiä koko lennon ajan. Sain molempien lentojen jälkeen apua matkatavaroiden kanssa ja vaunujen kasaamisessa toisilta matkustajilta. Todella ihanaa, että löytyy tällaisia empaattisia ja avuliaita ihmisiä oikealla hetkellä. 

Näiden neljän lennon kokemuksella voin ainakin suositella lyhyitä lentomatkoja myös yksin kaksosten kanssa. Tietenkin ideaali tilanne olisi, että molemmilla lapsilla olisi omat sylit, jolloin yhden aikuisen ei tarvitse olla niin varuillaan. En joutunut vaihtamaan tyttöjen vaippoja tai käymään itse vessassa, jolloin voisi tarvittaessa varmaan saada apua matkustamohenkilökunnalta lapsien vahtimisessa tai sylissä pitämisessä.

Olin varautunut siihen, että voin koneen noustessa ja laskeutuessa tasata painetta korvissa syöttämällä toiselle tytöistä rintaa ja toiselle turvaistuimessa istuvalle maitoa pullosta. Kuitenkaan vauvat eivät olleet tuskaisen oloisia ja Ella jopa nukkui tyytyväisenä kaikki nousut ja laskut.

Rohkeasti vaan lentämään ja aina saa apua, jos sitä tarvitsee. Itsekin olen todella huono pyytämään apua, mutta minun ei edes tarvinnut kertaakaan pyytää, kun joku oli jo itse tarjoutunut. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti