maanantai 15. joulukuuta 2014

Joulumarkkinoilla

Tänä vuonna haaveilin Berliinin joulumarkkinoista, mutta kun emme sinne päässeet vieläkään sai läheisen yläasteen yrittäjyysluokkien järjestämät joulumarkkinat toimia korvikkeena. 

Tapahtuma oli ahkerien opiskelijoiden järjestämä, jonka tuotoilla he rahoittavat luokkaretkensä. Juttelin yhden kahdeksasluokkalaisen kanssa, joka kertoi heidän tavoitteena olevan matka Italiaan yhdeksännen luokan lopussa.


Markkinoilla oli monenlaista ohjelmaa lähinnä lapsille: jännittävä jouluseikkailu, joulushow, arvontaa ja temppurata. Myynnissä oli erilaisia käsitöitä ja leivonnaisia. Seiskaluokkalaiset olivat järjestäneet lapsiparkin, jossa Alisa ja Ellakin leikkivät, kun minä herkuttelin kahvilla ja minttusuklaamuffinssilla joululauluja kuunnellen. 



 


















Lopuksi menimme vielä valokuvattavaksi photo booth standille, jossa emme tällä kertaa saaneet onnistuneita otoksia. Tytöt hääräsivät ympäriinsä ja kuvausrekvisiitta joutui kovaan käsittelyyn heidän otteissaan.


Kaiken kaikkiaan herttainen pieni tapahtuma, johon opiskelijat olivat todella nähneet vaivaa. Oli ihana nähdä reippaita nuoria yrittämässä yhdessä. Tapahtuman aikana tarkkailin eri nuoria ja mietin meidän tyttöjen tulevaisuutta. Käyköhän he tätä samaa yläastetta? Millaisia nuoria heistä kasvaa? Näen heidät tulevaisuudessa reippaina myymässä muffinsseja luokkaretken hyväksi ja näyttelevän tosissaan joulunäytelmässä. Toivottavasti maailma ei muutu liikaa ennen heidän nuoruusaikaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti