keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Raakakakkua ja haaveita auringosta

Tein viime viikolla ensimmäisen raakakakkuni ikinä. Innostuin tästä terveellisestä kakku ideasta, koska olimme menossa kylään ystäväperheemme luo, jotka eivät käytä ruokavaliossaan gluteiinia. Herkulliselle kuulostava avocado-banaaniraakakakku löytyi Kotivinkin nettisivulta. Kakku oli erittäin helppo valmistaa ja lopputulos oli erittäin hyvä. Eniten innostuin siitä, että myös meidän tytöt ja ystäväperheen vajaa kaksi vuotias tytär pystyi herkuttelemaan samalla kakulla meidän kanssa.Raakakakku avocadosta ja banaanista


Pohja
3 dl kuorittuja manteleita
2 ½ dl pehmeitä, kivettömiä taateleita
2 rkl raakakaakaojauhetta (esim. Cocovi)
(½ dl vettä)
 
Täyte
1 dl kaakaovoita (esim. CocoVi) tai kylmäpuristettua kookosöljyä 
2 avokadoa
2 banaania
½ dl limetinmehua
¼ tl raastettua inkivääriä
 
Koristeeksi 
puolukoita
kookoslastuja
Ehdimme näkemään ystäväperheemme vielä kerran juuri ennenkuin he muuttivat Etelä-Ranskaan ainakin nyt talven ajaksi. Tällä hetkellä he ovat jo asettautumassa uuteen elämään hiukan lämpimämmissä ja aurinkoisemmissa maisemissa. Seurailen satunnaisesti elämää samoilla seuduilla myös Kaunis pieni elämä blogin kautta.

Näin vuoden pimeimpänä ja kolkoimpana ajankohtana ajatus ulkomaille muutosta houkuttelee. Erityisesti pitkään jatkuva pimeys on puuduttavaa. Olen asunut muutamaan otteeseen ulkomailla ja toivoisin vielä elämämme aikana viettävämme pidempiä jaksoja muualla, kuin Suomessa. Yksi mahdollisuus voisi olla ennenkuin tytöt aloittavat koulun tai viimeistään eläkkeellä. 

Onneksi marraskuu on ohi tältä vuodelta. Joulukuu on aina jo paljon kivempi, kun on kaikkea jouluun liittyvää kaunista  ja juhlavaa. Sitä paitsi tänään paistoi aurinko :-). Näin on hyvä! 2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku! Mun on pitänyt myös jo pitkään kokeilla raakakakun tekemistä, josko nyt tästä innostuneena saisi aikaiseksi! :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Lapsetkin tykkää varmasti :-)!

    VastaaPoista