maanantai 2. helmikuuta 2015

Alisa ja Ella 10kk

Hyvää kaksostenpäivää!Alisa ja Ella kävi neuvolassa jälleen viime viikolla ja saimme pitkästä aikaa virallisia mittoja heistä. Molempien pituuskasvu oli normaalia, mutta painot putosivat aika paljon omilta käyriltään. Olenkin huomannut, että tytöt on hoikistuneet aika paljon varsinkin reissun jälkeen. He kyllä syövät hyvällä ruokahalulla, mutta ehkä reissussa tapahtunut valmisruokanirsoilu vaikuttaa painoihin. Tietenkin tytöt liikkuvat myös enemmän kuin ennen, jolloin kulutustakin on paljon. Saimme ohjeeksi laittaa margariinia puuron joukkoon ja öljyä lounaan sekaan.


Tytöt syö tosi mielellään luonnonjugurttia ja raejuustoa. Saimme myös luvan alkaa juomaan tavallista maitoa. Ainakaan nyt ekoilla kerroilla lehmänmaito ei oikein maistunut. Ruoan täytyy myös edelleen olla melko hienojakoista ja kaikki isommat sattumat syljetään aika suoraan pois. Hankimme kokovartalosuojukset vaatteiden suojaksi ruokailun ajaksi ja sotku syödessä onkin aika melkoinen. Tytöt sormiruokailee hienosti, mutta nyt alamme totutella lusikan käyttöön.

Tytöt nukkuu edelleen todella hienosti. 20-07.30 yöunia ja 13.00-17.00 päiväunia ulkona rattaissa. Vaunujen liikkuminen ja pysähtyminen herättää tytöt, joten olen mielelläni kotona tuon ajan, jotta tytöt saa nukuttua rauhassa. Aika kiva! Toivottavasti tämä rytmi jatkuu vielä, kun löydän opparin kirjoitusinnon, niin ehdin hyvin kirjoittamaan monta tuntia rauhassa.


Tytöt viihtyvät hyvin välillä ihan keskenään/ itsekseen eri asioita tutkien. He tykkäävät kerätä lattialta löytyviä muruja ja  kaikki menee heti suuhun. Olemme opetelleet "ei" sanaa edelleen ja Alisa yleensä uskoo kieltoa paremmin jatkaen leikkejä muualle. Ella protestoi ja on jääräpäisempi. Hän nostaa merkkinä leuan ylös, sulkee silmänsä ja nyrpistäen nenää.Alisa

paino 8890 g 
pituus 72 cm
Alisa on touhukas ja ronskiotteinen. Hänen viuhtoo paljon käsillään ja tykkää edelleen eri materiaalien tutkimisesta. Hän on oppinut kuukaudessa ketterämmäksi ja varmemmaksi liikkuessaan. Hän osaa kävellä tukea vasten ja laskeutuu seisomasta alas ketterästi tukea apuna käyttäen.


Alisasta on tullut hieman itsenäisempi ja reippaampi uusien taitojen myötä. Hän kävelee jo hienosti varaten molemmista käsistä autettaessa.
Ella 

paino 8480 g
pituus 71 cm
Ella on jääräpäisempi ja hän on oppinut komentamaan varsinkin minua. Hän käyttää ääntänsä ihan kunnolla komentaessaan. Häntä kiellettäessä, Ella saattaa alkaa söpöstelemään hyvityksenä huonosta käytöksestä.


Ella hakee konttausasentoa, mutta ei vielä saa proteesista tarpeeksi tukea, että uskaltaisi liikkua eteenpäin. Hän tykkää nousta matalampien asioiden päälle, jolloin hän pääsee nousemaan ylös jaloilleen. Ella saa välillä hassuja spurttikohtauksia, jolloin hän ryömii ihan hullua vauhtia koko vartalo täysillä liikettä tuottaen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti