keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Terveellisempi tyttöjen ilta


Järjestin viime lauantaina tyttöjen illan naapureillemme. Tammikuun viimeisenä viikonloppuna vähintään joka toinen meistä tuntui olevan jollakin dietillä tai skarppauksella ruokavalion suhteen, joten suunnittelin tarjoilut tällä teemalla. Menu oli vehnätön, sokeriton (vain hedelmän omaa sokeria) ja alkoholiton (vieraat toivat mukanaan kuivaa valkoviiniä ja kuohuviiniä, joten tämä ei "täysin" toteutunut :-)). 

Kaupassa käynnin jälkeen kokosin kaikki raaka-aineet keittiön pöydälle ja ihastelin väriloistoa. Ihan kuin suoraan jostain ravitsemustiedon oppikirjasta :-)! Olipa kiva aloittaa kokkailu näin freeseistä tarvikkeista.

Jaan teille nyt mielestäni illan kaikkein onnistuneimmat reseptit: vihersmoothie, punajuuri-pähkinälevite ja mango-kookosjäätelö.  


Terveellisempi menu

Vihersmoothie
*
Kukkakaali-fetakuskus
Loimulohi
Dippiporkkanat
Punajuuri-pähkinälevite
Tsatsiki
Punajuurilastut
Lehtikaalisipsit
*
Mango-kookosjäätelö
Kuivatut hedelmät
*
Vihreätee-omenajuoma


Löysin vihermehun ohjeen houkuttelevasta Terveen hyvää blogista, josta löytyi muitakin todella kivoja reseptejä seuraavaksi kokeiltavaksi. En sekoittanut aineita tarpeeksi pitkään, joten minun versioni on pikemminkin vihersmoothie jämäkän koostumuksensa ansiosta.

Vihersmoothie 
(2 annosta)

50g pinaattia
1 kpl kurkkua
1 kpl vihreä omenaa
1,5 kpl sitruunaa
reilu pala inkivääriä


Punajuuri-pähkinälevitteen ohje on Me naisista ja se osottautui todella maukkaaksi porkkanaan dipattuna. Tarkoituksena oli tehdä lisäksi myös perinteistä hummusta, mutta ajanpuutteen vuoksi sain tehtyä vain tämän.

Punajuuri-pähkinälevite

6 (300g) keskikokoista punajuurta
1 valkosipulin kynsi
1 tuore chili
1 rkl hunajaa
3 dl (100g) saksanpähkinöitä
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 varsi kevätsipulia
100g raejuustoa tai fetaa

1. Kuori punajuuret ja leikkaa ne parin sentin lohkoiksi. Keitä lohkot suolalla maustetussa vähässä vedessä pehmeiksi (10-15min).
2. Kuori valkosipulinkynsi ja irrota chilistä siemenet. Laita valkosipuli, chili, punajuuret, hunaja, raejuusto (tai feta) ja pähkinät tehosekoittajan kulhoon ja pyöräytä kone käyntiin. Lisää öljy koneen käydessä. Mausta suolalla.
3. Kaavi levite matalaan kulhoon. Hienonna kevätsipuli koristeeksi.



Jälkiruoaksi tein todella helpon mango-kookosjäätelön, jonka ohjeen löysin ihanasta Meanwhile in Longfield blogista. Huomasin nyt vasta jälkeenpäin, että Hulin versio on siis Mango-sitruuna. Olin täysin tehdessä unohtanut lisätä yhden pääraaka-aineen, eli puolikkaan sitruunan mehun! Ihmettelinkin, että miksi mulle jäi niin monta sitruunaa yli… Eli minun versio siis pelkistetysti Mango-kookos :-). 

Jäädytin massan muffinssivuoassa ja kokosin tarjolle pyörylöistä pienen keon. Koristelussa käytin siivuja tuoreesta mangosta ja päälle ripottelin vielä kookoshiutaleita. Helppoa ja herkullista!

Mango-kookosjäätelö
(3-4 annosta)

1 dl kookosmaitoa
300g jäisiä mangokuutioita
(1/2 sitruunan mehu)
(1 tl steviaa)


Vietimme todella virkistävän illan mukavien naapurin naisten kanssa. Tytöt nukkuivat omassa huoneessaan sikeästi ja eivät heränneet, vaikka välillä nauru raikasi ja desibelit nousivat korkealle. Hyvässä seurassa aika riensi ja vieraat tekivät lähtöä kahden jälkeen. On onni omistaa näin ihanat naapurit <3!

2 kommenttia:

  1. Kiitos Kirsi! Ihan mukavaa oli itsekin huomata, että lauantai-illanistujaiset voi toteuttaa terveellisemmin maukkaudesta tinkimättä.

    VastaaPoista