sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Ihastuttava brunssi vanhassa ruukkimiljöössä

Pienessä Kellokosken taajamassa Tuusulan, Järvenpään ja Mäntsälän rajalla, vanhalla ruukkialueella sijaisee aivan ihastuttava kahvila ja lounasravintola Kinuskilla. Olen kuullut paljon hyvää paikasta monelta taholta ja eilen pääsimme vihdoin itsekin paikan päälle lauantaibrunssille. 




Sisään astuessa jää todella ihmettelemään, kuinka ihastuttava paikka pienestä kylästä ja karun ruukkimiljöön keskeltä voikaan löytyä! Kahvila on kauniisti sisustettu, seinillä on hauskoja taideteoksia ja taustalla soi kevyt jazz. Tiskin houkutteleva leivosvalikoima ja lämmin tunnelma saavat vierailijan saman tien tuntemaan olonsa kotoisaksi. 



Vuonna 2011 avattu Kinuskilla on kahvilan lisäksi arkisin lounasravintola, lauantaisin tarjolla on brunssi ja sunnuntaina herkutellaan crepeseillä. Kinuskillassa toimii oma leipomo ja sisustusliike. Käyntimme jäi harmittavasti hieman pintapuoliseksi tyttöjen päiväuniajan takia. Ensi kerralla haluan varata enemmän aikaa sisustuskauppaan ja koko 1700-luvun ruukkialueeseen tutustumiseen.


Brunssi oli toteutettu meksikolaisella teemalla. Tarjolla oli tortilloja, pulled porkia, chili con carnea, chicken wingsejä, maukkaita salaatteja, nachoja, tomatti-chilikeittoa ja chili-mutakakkua. Lisäksi brunssille oli katettu mm. pannukakkuja, croisantteja, leipää ja leikkeleitä, pekonia, hedelmiä ja suklaamoussea. Oli mukavaa, että brunssilla oli teema ja kaikki meksikolaisvaikutteiset ruoat olivat laadukkaita ja maukkaita.




Parasta Kinuskillassa oli ehdottomasti erinomainen palvelu. Saimme heti lämpimän vastaanoton ja informatiivisen kertomuksen siitä, kuinka brunssilla toimitaan ja mitä brunssilla on tarjolla. Meitä huomioitiin hienosti koko ajan varmistaen, että meillä oli kaikki hyvin. En muista milloin viimeksi olisin kokenut näin lämmintä ja aitoa palvelua!


Kahvila on erittäin lapsiystävällinen ja paikalla oli meidän lisäksi monta lapsiperhettä. Viereisessä pöydässä oli myös sattumalta toiset vuoden vanhemmat kaksostytöt, joita tytöt seurailivat ihmeissään. 

Kinuskilla oli melko täynnä ja ovi kävi lauantaipäivänä tiuhaan. Nettisivuilla suositellaankin tekemään pöytävaraus etukäteen. Pääkaupunkiseudultakin kannattaa tehdä mukava päiväretki kiireettömälle ruukkialueelle ja Kinuskillaan. Suosittelen lämpimästi <3! 


 Kiitos ja anteeksi ;-)!


Hyvät

+ erinomainen palvelu
+ brunssin hauska teema
+ rento, lapsiystävällinen tunnelma
+ persoonallinen ruukkimiljöö
+ maukkaat ruoat
+ mielenkiintoinen ja kaunis sisustus (mm. taidetta seinillä)
+ luomu- ja lähiruoan suosiminen

Parannettavaa

- kaipasimme muutamia "perustuotteita" brunssivalikoimaan: luonnonjugurttia+mysliä/granolaa, pannareiden kanssa vaahterasiirappia/tuoreita marjoja
- vesipullot/ kannut jokaiseen pöytään


2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä tosi söpöltä paikalta! Täytyy laittaa korvan taakse. Keväällä tai kesällä täytyy piipahtaa. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä, tykkäätte varmasti :-). Keväämmällä varmasti ympäröivä ruukkialue ja koski tuovat vielä lisää fiilistä.

    VastaaPoista