keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Vadelma cupcakes

Ystäväni tuli tänään käymään pienen poikansa kanssa ja päätin kokeilla Kotilieden uudella reseptillä vadelma cupcakeja, jotka soveltuvat myös ulkonäöllisesti hyvin tarjottavaksi, kun tyttömme saavat ensimmäiset vieraat kylään. Täytyy ostaa vain sellainen ihana jalallinen tarjoiluastia näille, niin herkut tulevat paremmin kattauksesta esiin.

Maku oli onnistunut, mutta ehkä sokeria voisi vähentää hieman varsinaisesta taikinasta, koska päällyskuorrute on jo itsessään niin makea. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty mansikoita, mutta korvasin ne vadelmilla. Vadelmat on poimittu viime loppukesänä, raskauden ensiviikoilla, ihan tästä talomme lähellä sijaitsevista puskista. 



Vadelma cupcakes

200g vadelmia
2 dl sokeria (ehkä 1,5 dl voisi riittää)
100g margariinia
2 munaa
3/4 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

kuorrute:
150g margariinia
250g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl kuumaa vettä

1. Mittaa kulhoon sokeri ja sekoita joukkoon pehmennyt rasva, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää lopuksi mansikat ja sekoita tasaiseksi.

2. Jaa taikina tukeviin muffinivuokiin. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Mittaa pehmeä margariini, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella. Lisää kuuma vesi ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kermavaahtomaisen pehmeää ja kuohkeaa.

4. Levitä kuorrute muffinien päälle lastan avulla. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti