lauantai 15. maaliskuuta 2014

Vaunujen valinta

Ennen ensimmäistä ultraa ja tietoa kaksoisraskaudesta olin jo suunnitellut hankkivani valkoiset tai beiget vaunut. Sellaiset tosi kauniit Stokkelta tai Buggaboolta. Tieto kaksosista muutti kaikki suunnitelmani ja jouduinkin miettimään asioita ihan uudelta kantilta. 

Halusin mahdollisimman ketterät ja kapeat yhdistelmävaunut. Pitkän aikaa mietin ABC Zoom Design - merkkisiä peräkkäin istuttavia tai Baby Joggerin City Selectejä ja muutamia muita päällekkäin olevia vaihtoehtoja.

Pitkän vertailun jälkeen löysin kuitenkin markkinoiden kapeimmat vierekkäin istuttavat yhdistelmävaunut Mountain Buggy Duetit, jotka ovat vain 63cm leveät. Ulkonäkö oli ok, vaikka vaunut ovatkin saatavana vain mustana. Etupyörät ovat kääntyvät, mutta ne saa myös lukittua. Työntöaisan korkeutta voi säätää ja vaunut menevät pieneen tilaan kasattuna. Lopullisen valinnan tein muutamien arvostelujen perusteella, joita löysin myös muutamista blogeista.

Tässä hyvä vertailu Buggaboon Donkeyn välillä:


Käyttökokemuksia Suomesta:Yritin katsella muutaman viikon vaunuja käytettynä, mutta melko vähän niitä oli Suomen markkinoilla tarjolla. Lisäksi halusin koko setin, eli rattaat, 2 vaunukoppaa, adapterit turvaistuimille ja sadesuojat. Nämä kaikki yhteensä olivat Suomessa noin 1300 euroa. Päädyin kuitenkin tilaamaan vaunut Briteistä, koska postikulujen kanssa, kotiin kannettuna kaikki oli vain reilu 900 euroa. Tilaus saapui reilussa viikossa ja kaikki toimi oikein hyvin. http://www.pramworld.co.uk

Hankin vaunuihin adaptereilla sopivat auton turvaistuimet käytettyinä. Mountain Buggy Duetteihin siis sopivat Maxi Cosi Cabriofix istuimet. Nähtäväksi jää, kuinka paljon tuota vaunu-turvakaukalo yhdistelmää tulee käytettyä, mutta onpahan ainakin hankittu.

Kirjoittelen käyttökokemuksista sitten myöhemmin. Nyt ainakin olisi haastavat testausolosuhteet ulkona. Saisi hyvin realistisen kuvan räntäloskassa vaunun pyörien toimivuudesta ja vaunujen ketteryydestä. Taidan kuitenkin lähteä koirien kanssa lenkille nyt vielä ilman vaunuja, realismi odottakoon :-). Mukavaa lauantai-iltaa kaikille - kyllä se kevät sieltä vielä koittaa!Kuva vaunuaitta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti