sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Päivän paras hetki

Mikään ei ole ihanampaa, kun ottaa uninen lapsi syliin ja pusutella hänet hereille uuteen päivään. Se on paras hetki päivästä, kun näkee lapsen hymyn ja virkeät silmät hyvin nukutun yön jälkeen.

Viimeiset kolme viikkoa meillä on nukuttu todella hyvin ja toivottavasti voisimme jatkaa tällä rytmillä mahdollisimman pitkään. Aloitamme iltatoimet puoli seitsämän ja seitsämän välillä. Tytöt ovat yleensä unessa kahdeksalta. Aamuyöllä he heräävät syömään neljän aikaan, ehkä kuudelta ja kahdeksalta. Saan heidät yleensä vielä nukkumaan kymmeneen, eli tytöt nukkuvat kahdeksasta kymmeneen - 14 tuntia, kolmella syötöllä! No, ainakin toistaiseksi…

Päivälle unta ei sitten niin paljoa riitäkään ja yleensä vauvat nukkuvat lyhyitä pätkiä. Katsotaan miten rytmi alkaa tästä muodostumaan, mutta tosiaan tällaiset yöunet kelpaisi äidille oikein hyvin.


Alisan ja Ellan vinkit parempiin yöuniin:

  • Pimennysverhot Unenlaatu on ollut todella paljon parempaa verhojen hankkimisen jälkeen ja aamuyön syötön jälkeen uni tulee paljon paremmin, kun on hämärää.
  • Soiva pehmonorsu soittaa noin kymmenen minuutin pätkän rauhoittavaa musiikkia ja rauhoittaa vauvat uneen. Joskus tyttöjen yöllä herätessä saan heidät rauhoittumaan pelkästään laittamalla musiikin soimaan.
  • Lisämaito Annamme tytöille iltasyötön yhteydessä lisämaitoa niin, että he ovat varmasti tyytyväisiä ja pärjäävät aamuyöhön asti.( Kukaan ei varmasti enää ihmettele, miten tyttöjen paino on noussut niin hyvin :-D.)
  • Rutiini Pyrimme joka ilta aloittamaan iltatoimet viimeistään seitsämältä.
  • Nukkumisasento vaihdettiin kolmen viikon iässä molemmilta mahalleen, vaikka neuvolassa suositellaankin kylki- tai selkäasentoa tukehtumisvaaran vuoksi. Totesimme kuitenkin, että vatsavaivaiset vauvat viihtyivät paremmin mahallaan ja sen lisäksi molemmilla on todella levottomat kädet, jotka nukkuessa huitoivat ilmaa ja herättivät tytöt. Kädet ovat mahallaan nukkuessa rauhallisemmin sivuilla ja tätä viuhtomisongelmaa ei ole.
  • Tutti ei meinannut kelvata alkuun olleenkaan ja kuinka monet kerrat olenkaan syöttänyt tutin takaisin jomman kumman lapsen suuhun! Vähitelleen tutti alkaa maistua ja nyt se on hyvänä apuna illalla nukkumaan mentäessä ja muutenkin rauhoittelutilanteissa. Mahallaan nukkuessa myös tutti ei tipu niin helposti suusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti