lauantai 5. heinäkuuta 2014

Ristiäiset

Juhlimme viime viikonloppuna tyttöjen kauan odotettuja ristiäisiä. Oli ihanaa suunnitella ja järjestää heidän ensimmäiset juhlat, joihin saapui yhteensä 38 henkeä. Kutsuimme kummien ja lähisukulaisten lisäksi muutamia hyviä ystäviä, jotka ovat olleet läheisesti mukana tyttöjen elämässä jo alusta lähtien.

Kastetilaisuus ja ristiäisjuhla pidettiin meillä kotona. Pystytimme juhlateltan pihalle ja olin suunnitellut kaiken sen mukaan, että olisimme ulkona. Onneksi kahden viikon ajan lämpimin ja aurinkoisin päivä sattuikin juuri meidän tärkeälle päivälle. Saimme aivan ihanan papin kastamaan tytöt ja kastetilaisuus oli todella tunteikas ja kaunis. 

Päätin pitopalvelujen vertailun jälkeen tehdä kaiken itse, koska en vaan löytänyt oikean tyyppistä menuehdotusta sopivaan hintaan. Leivoin suolaiset piirakat, lihapullat ja cakepops kakut etukäteen, mutta salaatit, rieskarullat ja cupcaket valmistimme ystäväni kanssa edellisenä päivänä. Vauvat olivat todella rauhallisia koko viikon ja viihtyivät hyvin sitterissä katsellen, kun minä leivoin ja touhotin vieressä milloin mitäkin. Anoppi leipoi mansikkatäytekakun ja kummitäti miniänsä kanssa karjalanpiirakat.

Järjestelyt sujuivat hyvin, vaikka draamalta ei tietenkään vältytty - aika loppui kesken ja järjestelyjä tehtiin hyvien ystävien avustuksella aamun pikkutunneille ja viimeiseen minuuttiin asti ennen juhlaa, äidin puutarhan vaaleanpunaiset pionit eivät auenneetkaan juhlapäivään mennessä ja kukkakaupoistakaan niitä ei enää saanut, cake popsen valkosuklaakuorrute ei jähmettynytkään kuten kokeiluversioissa… Ja paljon muuta säätöä :-D. Pienet vastoinkäymiset kai kuuluvat asiaan, vaikka sillä hetkellä tilanne voi tuntua lamaannuttavalle. Lopputulos oli kuitenkin loppujen lopuksi mitä mainioin.

Juhlien teemaväri oli odotetusti vaaleanpunainen. Askartelin juhlateltan kattoon pom-pomeja, seinille viirejä ja somistin buffetpöydän vaaleanpunaisella raakasilkkikankaalla. Tilasin myös pillejä, ilmapalloja ja servettejä sointumaan vaaleanpunaiseen teemaan. 

Halusin jonkun ulkopuolisen henkilön keittämään kahvia ja hoitamaan muutenkin tarjoiluja, ettei meidän juhlavieraita tarvitsisi vaivata. En kuitenkaan onnistunut löytämään ketään sopivaa, joten päätin pyytää avuksi hyvää ystävääni, joka on myös tyttöjen kummi. Hän hoiti juhlan järjestelyt todella hienosti ja ammattimaisesti. Iso Kiitos main cheffille ja apujoukoille <3!

Aivan ihanasti onnistuneet juhlat kaiken kaikkiaan. On mieletöntä, että tytöillä on niin paljon upeita ihmisiä lähipiirissään tukemassa ja turvaamassa. Olemme onnekkaita!


4 kommenttia:

 1. Olipa tunnelmallisia ja hyviä kuvia. Suloiset tytöt ja kaunis äiti :)

  VastaaPoista
 2. Oi vitsi, ihanat juhlat, ihanat tytöt ja voi mitkä nimet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iina! Paljon kiitoksia siitä savulohipiirakkaideasta. Tein ison pellillisen, josta leikkasin pyöreällä muotilla siistejä paloja tarjolle ja maukasta tuli :-P!

   Poista