maanantai 28. heinäkuuta 2014

Tytöt 4kk

Tytöillemme tuli viime perjantaina jo neljä kuukautta täyteen. Isoja tyttöjä he ovatkin - neuvolakäynti on vielä edessä päin, mutta Alisa painaa arviolta 7 kiloa ja Ella yli 6,5 kiloa. Molemmat juttelevat ja kikattelevat ääneen jo kovasti. Lempijuttu on tällä hetkellä huulten päristely. Sylki vaahtoaa ja roiskuu, kun he päristelevät innoissaan. 

Tytöt osaavat kääntyä mahalta selälleen ainakin pinnasängyssä laitoja hyödyntäen. Ella kääntyy myös lattialla näppärästi selältä mahalleen, mutta Alisaa ei vielä lattialla kääntyminen kiinnosta, vaikka muuten touhuaakin kovasti. 

Kaikista kivoin kehityksen edistys on tyttöjen keskenäinen vuorovaikutus, joka on tullut esiin viimeisen viikon aikana. He katselevat toistensa puuhia, juttelevat toisilleen ja tietenkin pärisyttävät toisilleen. 

Tämä kehitysvaihe tuntuu jotenkin yllättävän helpolle äidin näkökulmasta, koska tytöt viihtyvät hyväntuulisina moniakin tunteja keskenään lattialla toisiaan ja leluja ihmetellen. He eivät vielä pääse liikkumaan, mutta jaksavat keskittyä leluihin ja muihin viihdykkeisiin. 


2 kommenttia:

 1. Voi, että miten suloisia tyttöjä! Meillä myös 4kk vanhat kaksostytöt, syntyneet 16.3! :)

  Löysinpä kivan blogin, jään ehdottomasti seuraamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Paula! Kiitos kommentistasi! Kävin katsomassa todella ihanaa blogiasi… jään myös ehdottomasti seuraamaan! Olette saaneet kauniisti remontoitua uutta kotianne, vau :-)!

   Poista