perjantai 18. syyskuuta 2015

24h Riiassa

Olimme tällä viikolla mieheni kanssa kolmatta hääpäiväämme juhlistamassa Riiassa. Alisa ja Ella jäivät anopin ja hänen siskonsa hoiviin, joten me pääsimme ihan kahdestaan matkaan. Miehelläni oli kaksi päivää arkivapaata ja lentoaikataulujen puitteissa meillä jäi 24h aikaa perillä.


 Lento Helsingistä Riikaan kesti kuitenkin vain tunnin ja lentokentältä keskustaan pääsi taxilla (n.15€) tai bussilla nro 22 tai 222 (1.15€) todella jouhevasti noin puolessa tunnissa. Matkoihin ei siis kulunut juurikaan aikaa ja yhdessä hujauksessa olimmekin jo hotellilla. Hotelli sijaitsi mukavasti vanhan kaupungin reunassa ja ihan keskustassa. Kerron valitsemastamme hotellista vielä myöhemmin erikseen. 

Reissun tarkoituksena oli viettää rauhassa aikaa kahdestaan, sekä nukkua ja syödä hyvin. Mitään erityisiä tavotteita meillä ei siis ollut kaupungin nähtävyyksien katsomiseen, varsinkaan kun aikaa oli niin vähän.


Aloitimme visiitin myöhäislounaalla hotellin läheltä bongatussa aasialaisessa ravintolassa nimeltään Gan bei. Ravintola oli nappivalinta - annokset olivat todella maukkaita, palvelu todella hyvää, sisustus tyylikäs ja hinnat edulliset (alku sushit, pääruoka noodeliannokset, corona, kivennäisvesi ja smoothie yhteensä vain 21€). Suosittelen lämpimästi :-)!Kiertelimme muutaman tunnin vanhassa kaupungissa: kävelimme ympäriinsä, drinkit rennossa Yolo baarissa ja shoppailut Gallerija Centrs ostoskeskuksessa, joka on toiminut jo vuodesta 1938. Tämän jälkeen menimme hotellimme spahan pulikoimaan ja rentoutumaan.

Illallispaikkaa etsimme pitkään vanhassa kaupungissa ympäriinsä harhaillen. Onneksi emme menneet ihan ensimmäiseen ravintolaan, sillä meillä oli todella onnistunut ravintolakokemus toistamiseen Riiassa Muusu nimisessä ravintolassa. Muusu tarkoittaa latviaksi "meidän" ja vuoden vanha ravintola tarjoilee eurooppalaista ruokaa tuoreista latvialaisista raaka-aineista. Sisustus oli kaunis, tunnelma tyylikäs ja palvelu todella todella hyvää. Nautimme kovasti illallisesta - minun kuha ja miehen naudan sisäfilee olivat ensiluokkaisia.

Illallisen jälkeen kävimme vielä kävelyllä kanavan rannassa ja ihmettelemässä ihmispaljoutta seuraamassa koripallon em-kisoja screeniltä vapauden muistomerkin aukiolla.

Aamulla nukuimme tietysti myöhään ja söimme rauhassa aamiaista. Ehdimme kuitenkin ennen lähtöä keskustorille ihmettelemään markkinatunnelmaa. Entisissä Zeppelin-ilmalaivahalleissa on jopa 3000 kauppapaikkaa lihatuotteista, kukkiin ja kelloihin. Ostimme mukaamme kukkia kotiin viemisiksi, joita olikin mieletön valikoima todella edullisesti. Kipaisin vielä ennen lentokentälle lähtöä Gallerije Centrsin Massimo Dutissa hakemassa edellisenä päivänä mieleen jääneen alppakkavillaisen takin.Olipa taas mukava miniloma! Tavoitteet hyvästä ruoasta, rennosta yhdessäolosta ja hyvistä unista täyttyi. Seuraavalla kerralla Latviaan olisi kiva suunnata koko perheen kanssa. Ehkäpä ensi kesänä Jurmalaan rantalomalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti