tiistai 22. syyskuuta 2015

Lähiruokaa

Kävin sunnuntaina nostamassa tämän vuoden sadon kasvimaalta. Keväällä lannoituksen ja kylvön jälkeen en ole montaa kertaa kasvimaalle eksynyt ja kasvatit ovat joutuneet siellä omillaan taistelemaan elintilasta rikkaruohojen keskellä. Luonteelleni on hyvinkin ominaista poukkoilevuus ja pitkäjänteisyyden puute, joten kasvimaaprojekti ei ole ensimmäinen eikä varmasti viimeinenkään kesken jäänyt hyvä idea. No, kuitenkin saldona muutaman kesällä kerätyn tilli, rucola ja persiljanipun lisäksi sain nyt muutaman kilon perunaa ja miniporkkanoita (en ollut harventanut porkkanariviä, joten niillä ei ollut tilaa kasvaa isommiksi :-)). Kevätsipulit, punajuuret, lehtikaalit, korianterit ja monet muut eivät nyt tänä vuonna oikein menestyneet, mutta ehkä ensi vuonna sitten pitkäjänteisemmällä ja paremmalla huolenpidolla saan monipuolisemman tuloksen :-)…


Eilisenä yllärinä sain oman kasvimaan sadon jatkoksi kanan- ja viiriäisen munia oman kylän tilalta. Annoin viime kesänä hankitun projektikeinutuolin pois paikallisella fb-kirppiksellä ja vastalahjana tämä ihana keinutuolin uusi omistaja toi omien lintujensa munia minulle <3! En ole aikaisemmin syönytkään viiriäisenmunia. Täytyy googlata joku kiva resepti. 


Energiaa ja kauneutta kotiin tuovat valovoimaiset lähipellolta poimitut auringonkukat. Iloa ja onnellisia hetkiä teidänkin syysviikolle :-)!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti