perjantai 11. syyskuuta 2015

Pikkuleipurit

Leivoimme tyttöjen kanssa viime viikolla pullaa. Tämä oli nyt jo Alisan ja Ellan toinen kerta leipurihommissa, koska pullien pyörittely on tullut tutuksi heille jo minun äitini kanssa. Olen yrittänyt välttää tyttöjen turhautumista minun häärätessä keittiössä ottamalla heidät mahdollisuuksien mukaan puuhiin. Kovastihan nuo keittiöhommat kiinnostavat ja minusta on ihana ajatus, että kohta minulla on kolme apukokkia touhussa mukana :-).







Pullataikinan vaivaaminen, pyörittely ja etenkin maistelu oli tytöistä mukavaa. Myös sokerin ripottelu pullien pinnalle onnistui hienosti. Tytöt saivatkin sitten leivontailtana poikkeuksellisen iltapalan - tuoretta pullaa ja maitoa. Ella onkin siitä lähtien osannut kysyä pullaa melkein joka ruokailulla. Onneksi kaurapuuro vielä toistaiseksi tekee kauppansa.



Pullasta on helppo aloittaa leipominen lasten kanssa. Edistyneemmille ja vanhemmille pikkuleipureille vinkkinä ystäväni hiljattain avaama nettikauppa Pikkuleipuri, josta löytää ihanan söpöjä leivontatarvikkeita ja ideoita mm. syntymäpäiväjuhliin.

Aurinkoista viikonloppua kaikille! Nautitaan näistä ihanan lämpimistä syyspäivistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti