sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Kaksosten imetys

Kolmannen lapsen syntymä alkaa käydä yhä lähemmäksi. Synnytyksen ja imetyksen sujuminen pyörii mielessä jo melkein päivittäin. Alisan ja Ellan imetys onnistui loppujen lopuksi todella hienosti. Täysimetin tyttöjä puolen vuoden ikään ja lopetin imetyksen kokonaan heidän yksivuotispäivänään. Alisan kanssa kaikki meni heti synnytyksen jälkeen ongelmitta, mutta Ella ei suostunut imemään rintaa aluksi. Tämä toi kuvioihin rintakumilla sähläämiset, uuvuttavan pitkät tunnit rintapumpun kanssa, rintaraivarit ym. kärsivällisyyttä koettelevat vaiheet. Kuitenkin noin 6-7 viikon iässä yhtäaikainen imetys lähti pikku hiljaa toimimaan, joka oli suuri helpotus ja lisäksi yhtäaikaisesti imettäessä säästyi monta tuntia aikaa per vuorokausi.Suurin yhtäaikaista imetystä auttava asia oli jämäkkä imetystyynyni. Tyynyn minulle teki ompelijaäitini amerikkalaisen Double blessings - kaksosten imetystyynyn mallin mukaan. Tyynyn sisältö on jämäkkää vaahtomuovia, joten se pitää hyvin muotonsa ja imettävä äiti pystyy pitämään ylävartalonsa rentona ja ryhdikkäässä asennossa. Tyynyn päällinen on myös irrotettavissa vetoketjulla, joten sen saa helposti pestyä pesukoneessa. 
Kokeilin joskus kaverini imetystyynyä, joka oli täytetty sellaisilla raepalloilla. Tällainen tyyny ei mielestäni mahdollista lähellekään niin hyvää tukea ja asentoa äidille tai lapsille, kuin korkeampi vaahtomuovisisältöinen tyyny. Kuljetin melko kookasta tyynyä myös matkoille mm. Berliiniin ja Jenkkeihin. Tyyny vei tilaa matkatavaroissa, mutta sen tuoma apu oli kaiken vaivan väärti. 

Olen nyt luopumassa tyynystä, koska en usko tarvitsevani sitä enää yhden lapsen kanssa. Lahjoitan ja postitan tyynyn nyt mielelläni seuraavan tuplaäidin arkea helpottamaan. Oletko tuleva kaksosten äiti, joka suunnittelet imettäväsi tuplia?  Jätä sähköpostiosoitteesi ja laskettu aikasi kommentteihin, niin arvon  tyynyn seuraavan omistajan ilmottautuneista ensi viikon sunnuntaina, eli 4.10.2015.

Tässä vielä jenkkimamman demonstraatio tyynyllä imettämisestä:

  
Ja löysin vielä oman postaukseni aiheesta, kun kokemusta imettämisestä oli takana reilut kaksi kuukautta. Lue lisää ajatuksia ja tunnelmia tästä.

3 kommenttia:

  1. niemelan.emma@gmail.com Laskettuaika 6.11.2015

    VastaaPoista
  2. sanmali@dnainternet.net Laskettu aika 2.11.2015

    VastaaPoista
  3. Onko tämä jo arvottu?

    VastaaPoista