perjantai 30. tammikuuta 2015

Espanjalainen piperrada

Tarjosin muutama viikko sitten ystävälleni lounaaksi espanjalaista pataruokaa, jonka pääraaka-aineena on paprika, tomaatti ja muna. Resepti osottautui todella maukkaksi ja se sopii myös keveytensä puolesta hyvin 5:2 pätkäpaaston lounaaksi (noin 180 kcal ilman leipää). Löysin pipperradan reseptin Me naisista ja haluan jakaa sen nyt myös teille täällä. Kannattaa kokeilla!



Espanjalainen piperrada 
4 annosta

6 paprikaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
100g ilmakuivattua kinkkua
3 rkl oliiviöljyä
2 laakerinlehteä
1 tl sokeria
1 tl jauhettua paprikaa
1/4 tl cayennepippuria
400g kuorittuja tomaatteja
suolaa ja mustapippuria
4 huoneenlämpöistä munaa

Tarjoiluun
Paahdettua maalaisleipää
hienonnettua lehtipersiljaa

1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Viipaloi paprikat reiluiksi paloiksi. Paista niitä uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä foliolla peitettynä ja irrota kuoret.
2. Kuullota sipulisilppu öljyssä uunin kestävässä paistokasarissa. Lisää mausteet ja kuoritut tomaatit. Anna porista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
3. Lisää pataan paprikat ja kinkku. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee kastikkeeseen neljä koloa ja riko niihin munat.
4. Nosta pata 225 asteiseen uuniin. Paista 10 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on yhä hieman juoksevaa. Ripottele pinnalle persiljaa tai muita yrttejä. Tarjoa maalaisleivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti