lauantai 17. tammikuuta 2015

Tuplasti tuplia ja herkullista parsakaali-juustokeittoa

Meillä oli tänään aivan ihana iltapäivä, kun saimme vieraaksemme entisen työkaverini perheineen. Perheeseen on syntynyt kolme kuukautta sitten myös suloiset kaksoistytöt, joten yhteistä asiaa ja jaettavaa riitti.


Olemme viimeksi nähneet ystäväni kanssa noin kahdeksan vuotta sitten. Opiskelut ja työt on ajaneet meidät eri paikkakunnille ja sen myötä yhteydenpito on vaan jäänyt. Onneksi nyt tämä samanlainen elämäntilanne yhdistää meitä taas ja aiomme nyt ottaa säännölliset tapaamiset tavaksi.


Kolme kuukautiset kaksoset olivat niin pieniä ja hentoisia, verrattuna meidän tyttöihin. Kaikki pikkuvauvajutut tuntuu ihan unohtuneen ja jo pelkkä vauvojen käsittely jännitti. Vauvavuotena elämme vielä ihan eri kehitysvaiheissa vauvojemme kanssa, mutta muutaman vuoden päästä tätä vajaan seitsämän kuukauden ikäeroa ei tule huomaamaan olleenkaan.


Alisa ja Ella ehtivät seurustella vieraiden kanssa vain hetken, koska oli heidän päiväuniaika. He olivat todella kiinnostuneita pienemmistä kavereistaan. Ella osasi tarkkailla nätisti, mutta Alisan otteet olivat aika ronskit, kun hän haki kontaktia vieraisiin. 



Tein lounaaksi parsakaali-juustokeittoa, jonka reseptin löysin uusimmasta Meidän perhe lehdestä. Keitto osoittautui todella maukkaaksi, joten tässä ohje kaikille kokeiltavaksi:

Kermainen parsakaali-juustokeitto

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl kuivattua timjamia
2 rkl voita
3 rkl jauhoja
6 dl maitoa
4 dl kanalientä
2 dl kermaa
600 g parsakaalia
2 dl raastettua cheddarjuustoa
0,5 dl raastettua parmesaanijuustoa
suolaa ja mustapippuria

lisäksi
1 pkt pekonia


 Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa. Lisää sipulit ja timjami, kuullota pari minuuttia. Lisää jauhot ja sekoita kunnolla, älä ruskista. Lisää maito, kanaliemi ja kerma. Sekoita kunnolla. Anna kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia. Leikkaa parsakaalin kukinnot pienemmäksi. Lisää keittoon parsakaalit ja jatka keittämistä noin 6-7 minuuttia. Lisää raastetut juustot. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita pekonit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Nosta siivut talouspaperin päälle valumaan ja anna jäähtyä. Murusta rapeaa pekonia keiton päälle.


Aivan ihanaa, kun kävitte <3!


2 kommenttia:

  1. Moikka. Ootko huomannut että monikkoblogit bloggaajille on aika paljon yhteistyö arvontoja ja juttuja ? :) liity facessa monikkoblogit ryhmään ja lukijaksi monikkoblogit-blogiin :) tulee informaatio varmasti perille :) p.s jos omistatte instagram käyttäjätiliä, tuu ihmeessä linkkaamaan nimimerkki :)
    Mutta älä linkkaa sitä kommenttina tähän, koska en välttämättä huomaa sitä :)
    Terkuin Sanna(kahdesta kuudeksi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Oot tehnyt hurjasti töitä monikkoblogin kanssa. Iso peukku siitä :-)!

      Poista