keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Miniloma Alicantessa osa 2


Palaan vielä yhden postauksen verran meidän reissutunnelmiin Alicantessa. Olimme siis matkalla vain kolme yötä ja menimme lasten ehdoilla, joten emme kummia ehtineet tekemään. Kuitenkin lämpöisempi ilma ja aurinko piristivät meitä minilomalla.

Tytöt nukkuivat melko huonosti hotellissa, vaikka heillä oli omat vauvan sängyt. Tämän takia en jaksanut lähteä aamulenkille rantabulevardille, joka harmittaa vähän näin jälkeen päin.

Aamulenkki kuuluu yleensä aina minun reissurutiineihin, jos hotellin lähistöllä on siihen sopivia maisemia. Lenkillä aistii paikan jotenkin erilailla. Yleensä ulkomailla myös lenkkeilijät moikkaavat ohittaessaan toisensa, joka on minusta niin kivaa (kyllä onneksi joskus Suomessakin saa nyökkäyksen, tai hymyn :-)).




Kaupungissa oli mielestäni hyvät julkiset liikenneyhteydet. Raitiovaunut olivat moderneja ja siistejä ja tietysti edullisia (1,45€ koko kaupungin alue). Myös lentokenttäbussi oli hyvä matalalattiaversio. Siellä oli hyvin tilaa laukuille ja ilmainen nettiyhteys. Muutenkin nettiin pääsi vaivattomasti todella monessa paikkaa.



Halusin suunnata Gran Via ostoskeskukseen pistäytymään Primarkissa (kyllä, olen todellinen halpismamma :-D). Käyn melkein aina kyseisessä liikkeessä, jos se löytyy vaivattomasti kohteesta. Ostan yleensä sukkia, alushousuja ja perus trikoopaitoja itselle. Tytöille löysin tosi paljon kaikenlaista kivaa: mekkoja, paitoja, sukkiksia, ruokailuessut, yökkärit ja aluspaitoja. Ja niin ihanan edullisesti!


Gran Viasta löytyi myös todella hyvät lastenhoitotilat ja vietimmekin siellä tyttöjen kanssa aikaa, kun isi kävi yksinään pikakierroksella ostoskeskuksen liikkeissä. Muutenkin Gran Via oli mielestäni paljon kivampi, viihtyisämpi ja uudempi, kuin toinen Alicantessa oleva shoppingmall Plaza Mar 2.



Alicanten rantabulevardi Explanada de España on kaunis ja päällystetty värikkäillä marmoripaloilla, jotka tekevät aaltomaista kuviota. Lähellä keskustaa sijaitsee myös ihana hiekkaranta, joka oli vierailumme ajan autiona kylmästä säästä johtuen.










Alicanten alueella on paljon tekemistä lapsiperheille, kuten elämyspuisto Terra Mitica, eläinpuisto Terra Natura ja tietysti vesipuisto. Onkin melko todennäköistä, että tulemme palaamaan kaupunkiin tai ainakin sen lähikaupunkeihin tulevaisuudessa, kun tytöt ovat isompia.

Alicanten lentokentällä saimme ottaa omat tuplarattaat lähtöportille asti, josta kuormaajat vasta nostivat rattaat ruumaan. Olimme sen verran ajoissa kentällä, että tytöt ehtivät nukkua hetken vaunuissa ennen koneeseen menoa, joka oli tosi kiva. Helsinki-Vantaalla vaunut pitää jättää jo lähtöselvityksessä. Porttialueelta pitäisi löytyä muutamia rattaita, joita voi lainata. En kuitenkaan ole monesti nähnyt niitä vapaina ja siksi pidimme rintareput mukana, joissa tytöt kannettiin koneeseen asti.

Paluulento meni jo vähän paremmin, mutta pieneltä kitinältä ei kuitenkaan vältytty. Tyttöjen päiväunet jäivät lyhyiksi ja uni ei lentokoneessa maistunut, joka varmaan oli suurin syy harmitukseen. En tiedä milloin koittaa seuraava kerta lennolla tyttöjen kanssa, mutta siitä tulee parempi lento sitten :-). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti