Saimme niin mielettömän herkullista lohta muutama viikko sitten tyttöjen kuumitädin luona, että se taitaa mennä top kolmoseen syömissäni lohiannoksissa. Ystäväni antoi minulle reseptin, jota testasin myös itse. Ruoka on helppo tehdä ja chili, kookos, itämaiset maustetahnat ja korianteri antavat tuttuakin tutummalle lohelle todella ihanan maun. Annos ei nyt ole kaikkein jouluisin, mutta halusin jakaa sen teille nyt, niin en unohda.
Ostin kaikki ainekset listan mukaan kaupasta ja vasta myöhemmin googlasin minulle vieraan Hoi Sin - kastikkeen. Löysin Finefoodsin sivuilta seuraavanlaisen kuvailun:
"Hoisinkastike on ruskea ja paksu kiinalainen maustekastike, joka on valmistettu fermentoiduista soijapavuista ja erilaisista mausteista. Hoisinkastike on hyvin suosittua kiinalaisessa keittiössä ja Kaakkois-Aasian maissa, joissa sitä tarjotaan perinteisesti Pekingin ankan kastikkeena. Hoisinkastiketta voi tarjota kastikkeena lihalle ja linnulle sellaisenaan, se on myös erinomaista grillikastiketta ja marinadia. Kokeile myös wokkikastikkeena ja kalan, äyriäisten sekä kasvisten kanssa."
Resepti löytyi Ruokalan sivulta ja suosittelen lämpimästi, jos kookos ja korianteri löytyvät suosikkimakujen listalta.
Chililohi kookosriisillä
Noin 1 kg Lohta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti