tiistai 9. joulukuuta 2014

Chililohi kookosriisillä

  • Saimme niin mielettömän herkullista lohta muutama viikko sitten tyttöjen kuumitädin luona, että se taitaa mennä top kolmoseen syömissäni lohiannoksissa. Ystäväni antoi minulle reseptin, jota testasin myös itse. Ruoka on helppo tehdä ja chili, kookos, itämaiset maustetahnat ja korianteri antavat tuttuakin tutummalle lohelle todella ihanan maun. Annos ei nyt ole kaikkein jouluisin, mutta halusin jakaa sen teille nyt, niin en unohda.

    Ostin kaikki ainekset listan mukaan kaupasta ja vasta myöhemmin googlasin minulle vieraan Hoi Sin - kastikkeen. Löysin Finefoodsin sivuilta seuraavanlaisen kuvailun: 
    "Hoisinkastike on ruskea ja paksu kiinalainen maustekastike, joka on valmistettu fermentoiduista soijapavuista ja erilaisista mausteista. Hoisinkastike on hyvin suosittua kiinalaisessa keittiössä ja Kaakkois-Aasian maissa, joissa sitä tarjotaan perinteisesti Pekingin ankan kastikkeena. Hoisinkastiketta voi tarjota kastikkeena lihalle ja linnulle sellaisenaan, se on myös erinomaista grillikastiketta ja marinadia. Kokeile myös wokkikastikkeena ja kalan, äyriäisten sekä kasvisten kanssa."

    Resepti löytyi Ruokalan sivulta ja suosittelen lämpimästi, jos kookos ja korianteri löytyvät suosikkimakujen listalta.



    Chililohi kookosriisillä




























































    Noin 1 kg Lohta


  • MAUSTEKASTIKE LOHELLE
  • 4 rklHoi Sin -kastiketta
  • 1 rklSoijakastiketta
  • 2 tlInkivääriä
  • 1,5 rklSweet chili -kastiketta
  • 2 rklMisotahnaa
  • KOOKOSRIISI
  • 4:lle hlölleRisella pitkäriisiä
  • 1,5 dlKookoskermaa
  • 5 rklMaitoa
  • 3 rklVoita
  • 2 rklKookoshiutaleita
  • 2,5 rklLimettimehua
  • Suolaa
  • KORISTELU
  • 1/2Chiliä, siemenet poistettuna, renkaiksi leikattuna
  • 1Kevätsipuli, silputtuna
  • Tuoreen korianterin lehtiä

    1. Sekoita lohen maustekastikkeen kaikki ainekset keskenään ja valele lohen pinta sillä. Laita lohi uuniin noin 170 asteeseen 15–20 minuutiksi, kunnes kala on kypsää. Voit vaihtoehtoisesti myös grillata lohta 10–15 minuuttia
    2. Kalan kypsyessä tee kookosriisi keittämällä Risella pitkäriisiä pakkauksen ohjeen mukaan neljälle. Lisää keitetyn riisin joukkoon kaikki loput kookosriisin ainekset. Sekoita hyvin ja lämmitä. Tarjoile chililohen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti