maanantai 29. joulukuuta 2014

Meidän joulu 2014


Joulu meni todella nopeasti tänä vuonna. Tuntuu, kuin lapsena joulunpyhät yökkärissä köllötellen, suklaata syöden ja lautapelejä pelaten olisivat kestäneet monta kertaa kauemmin. Vietimme joulun vanhempieni mökillä yhdessä vanhempieni, mummini ja veljeni kanssa. Saunoimme rantasaunassa, kylvimme paljussa, söimme hyvin ja pelasimme lautapelejä. Erityisesti tänä vuonna ilahdutti satumaisen kauniit valkeat lumimaisemat ja tietysti se, että vietimme tyttöjen ensimmäistä joulua! 

Joulupukki vieraili aattona jakamassa lahjoja. Perinteisesti veljeni pukeutui pikaisesti joulupukinnaamariin ja hoiti roolinsa huumorilla, kuten hänellä on tapana. Alisa taisi vähän itkeä ja katseli joulupukkia kauempaa. Ella uskaltautui pukin syliin ja katseli pukkia tarkkaan. Ensi vuonna täytyy ehkä keskittyä vielä tarkemmin pukin habitukseen, että jouluperinne säilyy uskottavana tyttöjen mielissä ;-).

Joulupäivänä kävimme mummin luona kylässä syömässä joulupuuroa, jonka keittäminen keskeytyi sähkökatkon takia. Onneksi puuro kypsyi jälkilämmöllä valmiiksi. Mantelin sai tyttöjen isomummi, joka tarkoittaa meidän perheen uskomuksien mukaan hänelle onnekasta uutta vuotta. Onneksi sähköt palautuivat melko nopeasti, vaikka kynttilät ja takkatuli olivatkin valaisseet ja lämmittäneet mukavasti katkoksen ajan. Aloimme yhdessä mummin kanssa jo suunnittelemaan ensi vuoden joulukoristeita ja mummi esitteli kaappien kätköstä todella hienoja käsitöitään vuosien takaa. Nähtävästi tämä kiinnostus käsillä tekemiseen on äidiltä ja mummolta opittua :-).

Tytöt saivat paljon lahjoja, mutta kiinnostus pakettejen avaamista kohtaan oli vielä todella vähäistä. Viimeiset paketit avattiin vasta eilen. Ensi vuonna meillä onkin jo ihan erilainen meininki. Silloin paketit kiinnostavat varmasti kovasti, ehkä tytöt osaavat jo laulaa joululauluja ja voivat maistella enemmän jouluruokia.

Huomenna lähdemme ajelemaan mökiltä kotia kohti haikein mielin. Ensi joulua odotellessa <3...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti