maanantai 15. syyskuuta 2014

Kaksosuutisia


Viime viikon lauantaina tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun saimme tietää odottavamme kaksosia. Oli perjantai 13. päivä ja meille oli varattuna ensimmäinen ultrakäynti. Samalla viikolla raskauspahoinvointi oli loppunut ja vatsakaan ei ollut kasvanut yhtään vielä. Itkeskelinkin edellisenä iltana miehelleni, että turhaa me sinne ultraan mennään, kun ei siellä kuitenkaan enää mitään vauvaa ole. Kuinka väärässä olinkaan ;-)?

Kätilö aloitti ultrauksen ja heti näin ruudulla aktiivisesti liikuvan sikiön, joka toi kyyneleet silmiini. Huomasin ruudulla kaksi "juttua" ja ajattelin, että siinä on sikiö ja istukka. Kätilö sanoi hassusti: "Siitä nyt voitte arvata, mitä siellä näkyy?" En ymmärtänyt mitään ja sitten hän onnitteli kaksosista. Aloin itkemään hämmästyksissäni vielä enemmän. Kaikki oli ihan kuin unta, kun kätilö kertoi meille kaksoisuudesta ja siitä, miten kaikki tulisi tästä eteenpäin menemään.

Lähisuvussamme ei ole kaksosia ja minulla ei raskautta toivoessa käynyt edes mielessä, että voisimme saada kaksoset. Tuntui todella todella uskomattomalle ja asiaa joutui sulattelemaan aika pitkään. Ensiksi olimme hieman shokissa asiasta ja ihmettelimme, kuinka tulisimme pärjäämään kahden vauvan kanssa.

Aloin heti etsimään tietoa kaksosista ja löysinkin muutaman kaksosten äidin kirjoittaman blogin, josta oli kiva seurata mennyttä raskausaikaa, synnytystä ja arkea kahden vauvan kanssa. Tutuksi tuli ainakin NellinNannan ja Katariinan blogit elämästä kaksosten äitinä. Oli kivaa lukea heidän kokemuksistaan ja miettiä, kuinka itse pärjäisi tilanteessa ja esim. millaisia tarvikehankintoja kaksosille kannattaa tehdä. Kävimme myös mieheni kanssa monikkoperheyhdistyksen järjestämissä valmennuksissa, joista sai myös paljon hyvää käytännön tietoa. Liityin myös Facebookin kaksosten ryhmään, josta oli mielenkiintoista seurata keskusteluja aiheesta.

Tuntuu, että kaikki kaksosten äidit ovat alkushokin jälkeen sitä mieltä, että juuri näinhän tämä kuuluikin mennä. Saman tunteen voin jakaa täysin. On todella etuoikeutettu olo, että on saanut kaksi lasta samalla kertaa, joilla on koko lopun elämää erityinen yhteys toisiinsa. Ja ihan hyvinhän me pärjätään, vaikka raskausaikana jännitti kovasti kaikki - tyylillä tai toisella :-).


2 kommenttia:

  1. Etuoikeutettu on juurikin se sana, joka kuvaa kaksosten äitiyttä parhaiten! :)

    VastaaPoista