torstai 15. tammikuuta 2015

Lahja kummeille ja isovanhemmille

Sain tänään vihdoin viimeiset joululahjat jaettua, joten voin jakaa lahjaidean myös täällä. Tänä jouluna teimme tyttöjen kummeille ja isovanhemmille keittiöpyyhkeet, johon painoimme kangasvärillä Alisan ja Ellan käden kuvat. Keittiöpyyhkeen lisäksi löysin Kotivinkistä suklaisten purkkimuffinssien ohjeen. Näitä herkkupurkkilahjoja on näkynyt paljon blogeissa ja minusta ne on tosi kivoja DIY lahjoja. 




Suklainen herkkumuffinssiseos

2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl muskovado- tai fariinisokeria
1 dl tavallista sokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 dl saksanpähkinöitä (rouhittuna)
2 pkt (á 56 g) Dajm-suklaata (rouhittuna)


1. Mittaa raaka-aineet purkkiin luettelon järjestyksessä. Rouhi saksanpähkinöitä hieman pienemmiksi sormin tai veitsellä ja rutistele suklaa pakkauksessaan ronskiksi rouheeksi. Lisää pähkinät ja suklaa purkkiin päällimmäiseksi.
2. Sulje kansi ja kirjoita oheen muffinien teko-ohje: ”Sekoita purkin sisältö kulhossa. Lisää joukkoon 200 g voisulaa ja 3 kananmunaa. Sekoita hyvin. Jaa taikina muffinssivuokien puoliväliin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia."




Lisää ihania herkkupurkkilahjoja löydät tästä Call me cupcake blogista.

6 kommenttia:

  1. Kiva idea nuo pyyhkeet! Ja tosi hyvin olet saanut kämmenen kuvat onnistumaan, se on jotenkin tosi haastavaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula :-)! Pinterestistä bongattu idea. Jotkut olivat lisänneet käsien viereen tekstin "Helping hands", joka voisi olla kanssa kiva…

      Totta, käsien kuvat on tässä iässä aika vaikeat saada siististi painettua. Maali tuntuu ilmeisesti hassulle käsissä ja pikkuisien sormet on vaikeaa saada kunnolla auki. Jalan kuvat on paljon helpompi painaa. Kokeilin jalankuvia esim. isän, enon ja paapan lahjaboksereihin.

      Poista
  2. Ihanan herkullinen lahja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-)! Totta puhuen en ollenkaan testannut reseptiä ennen lahjojen tekemistä, vaan luotin Kotivinkin ohjeeseen ja hyvälle kuulostaviin aineisiin. Täytyy kysellä lahjan saaneilta, miten muffinssit lopulta onnistuivat :-).

      Poista
  3. Kiitos :-) ja myös helpot toteuttaa.

    VastaaPoista