maanantai 9. maaliskuuta 2015

Ompelutyö - Esiliina lapselle

Juhlimme viime lauantaina serkkusynttäreitä anopin luona. Alisan ja Ellan kolme serkkutyttöä asuvat kauempana, joten he eivät pääse osallistumaan puolentoista viikon päästä meillä pidettäviin tyttöjen yksi vuotissynttäreihin. Anoppi halusi järjestää kaikille lapsenlapsilleen yhteiset syntymäpäiväjuhlat, kun kaikki oli saatu kerrankin koolle.

Sain perjantaina äkillisen inspiraation Ikea reissulla. Olin aiemmin nähnyt Viisikko blogin Paulan hienot essut, jotka hän oli ommellut lahjaksi pienille tytöille. Huomasin Ikeassa kivan kankaan ja päätin ommella kolmelle kummitytölle essut aiemmin ostettujen synttärilahjojen lisäksi. Tytöt auttavat mielellään keittiöaskarreissa ja tykkäävät leipoa, joten ajattelin lahjan ilahduttavan heitä.


Tytöt ovat seitsämän, kuusi ja kolme vuotiaita. Löysin yksinkertaisen kaavan Silmukoiden seassa blogista. Tein kuusi vuotiaan essun suoraan kaavan mitoilla. Seitsämän vuotiaalle pituuden muutin 70cm ja leveyden 31cm. Kolme vuotiaan mitat olivat: pituus 45 ja leveys 21 cm.


Yötöiksi meni, mutta olin erittäin tyytyväinen kahden aikoihin, kun sammutin ompelukoneen ja ripustin tekeleet hengariin. Olen todella kokematon ompelija, mutta essut oli helppo toteuttaa sarjana, kun ensin sai ensimmäisen onnistumaan. Tein niskalenkin myös solmittavaksi, koska minulta ei löytynyt sopivia nappeja.

Alkuperäisenä ideana oli painaa essun taskuun cupcaken kuva kangasväreillä. Aika kuitenkin loppui kesken ja tajusin, että tytöt ovat itse todella lahjakkaita maalareita ja rakastavat luovaa tekemistä. Siis nappasin siveltimet ja kangasvärit mukaani synttäreille ja annoin heidän itse ideoida omanlaisensa kuviot essuihin, jotka maalasimme yhdessä juhlinnan lomassa.


Melko arviolta tekemäni kaavojen mitat onnistuivat todella hyvin. Kaikki kolme tyttöä saivat oikean kokoiset esiliinat ja vielä mieluisilla itse maalamilla kuvioilla varustettuna.
3 kommenttia:

  1. Ihana kangas! Ja tosi kiva idea, että tytöt saivat itse taiteilla essuista oman näköiset! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Paula :-)! Tytöt selvästi nauttivat lahjasta enemmän, kun pääsivät itsekin osallistumaan lopputoteutukseen.

    VastaaPoista