tiistai 26. toukokuuta 2015

Yksivuotissynttärit

Palataan ajassa noin kaksi kuukautta takaisin päin, jolloin juhlimme eräänä maaliskuisena lauantaina rakkaiden kaksostyttöjemme ensimmäistä syntymäpäivää. Aloitimme juhlallisuudet iltapäivällä, heti tyttöjen päiväunien jälkeen. Aurinkoisena juhlapäivänä saimme kotiin vieraaksemme 23 aikuista ja viisi lasta. Olin aloittanut juhlavalmistelut noin viikko etukäteen leipomalla macaronseja ja suolaista piirakkaa pakastimeen, sekä askartelemalla kattoon erilaisia ripustettavia koristeita. Tarjottavat olivat herkullisia ja kauniita. Jälleen kerran voin kuitenkin todeta, että ehkä muutama laji vähemmän olisi jo riittänyt. Eipähän ainakaan kukaan jäänyt ilman ja jokaiselle oli jotakin mieluista maistettavaa.

Ohjelmanumerona pidimme koripallokilpailun, jossa jokainen osallistuja sai yrittää saada kuusi erilaista palloa heittämällä koriin. Etäisyys korin ja pelaajan välillä määriteltiin jokaisen osallistujan oman iän ja tason mukaan. Valitsin lajin päivänsankareiden mieltymysten mukaisesti, koska Alisa ja Ella ovat juuri oppineet keräämään leluja takaisin koriin ja hekin osasivat koripallon heiton hienosti.Juhlapäivä oli onnistunut ja tytöt nauttivat vieraiden huomiosta. Alisa ja Ella  saivat omat synttärikakut, joiden koristeena paloi yksi kynttilä. Vaalenpunaista kermavaahtoa löytyi korvan takaa vielä seuraavanakin päivänä muistona herkkuhetkestä oman synttärikakun kanssa. Tytöt saivat todella paljon hyödyllisiä ja mieluisia lahjoja, joista viimeisiä availtiin vielä parina seuraavana päivänä.


Synttäritarjoilut

Hedelmävartaita
Vadelma-valkosuklaapannacottaa
Suklaapusuja
Caramelpopcorneja
Parmesan-chilipopcorneja
Mansikkatäytekakku

juomat: mansikkamehu, ruusulimonadi, kivennäisvesi, kahvi ja tee

Omat suosikkitarjoiluni olivat italialainen salamipiirakka, toast skagen ja vadelma-valkosuklaapannacotta, jonka tein myös lasisiin pilttipurkkeihin. Teimme tarjottavat tyttöjen kummitädin kanssa ja äitini toi lisäksi omatekemiään herkullisia suklaapusuja.


Kokosin seinälle valokuvakoosteen tyttöjen jokaisesta ensimmäisestä kuukaudesta vuoden ajalta.
Lämmin kiitos jokaiselle juhlavieraalle! Kiitos, että olette mukana elämässämme arjessa ja juhlassa <3!

  

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköiset synttärit teillä olleet! Ja vau, mitkä tarjoilut! :)
    sulle on haaste mun blogissa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Paula :-)! Kiitos haasteesta. Käynpä kurkkaamassa heti, millaisia juttuja pääsee nyt miettimään...

    VastaaPoista