tiistai 10. maaliskuuta 2015

Prinsessajuustokakut

Olen etsinyt tyttöjen yksivuotisjuhliin erilaisia ideoita pilttipurkkeihin tehtävistä tarjottavista. Pilttipurkkeja on kertynyt kaappeihin puolen vuoden aikana aika kasa ja minusta on hyvä idea hyödyntää niitä juhlakattauksessa. Löysin kauniit prinsessajuustokakut Mutsis on - blogista. Leivoin pienen testierän eilen ja otin niitä viemisiksi ystäväni luo, kun menimme tapaamaan heidän suloista kolme viikkoista prisessaa ensimmäistä kertaa.

Juustokakuista tuli kauniita ja todella hyvän makuisia, joten nyt on taas yksi tarjottava lukittu tyttöjen synttärimenuseen. Juhliin leivottaessa tulen kuitenkin tasoittamaan keksipohjan tasaisemmaksi jollakin työvälineellä, sekä käyttämään pinnalle kauniimpia Haribon minivaahtokarkkeja. Näihin testiversioihin käytin sieniä, jotka leikkelin pienemmäksi, koska lähikaupasta löytyi vain niitä.



Prinsessajuustokakut

(30 purkkia)

3 limeä
200g valkosuklaata
paketti Digestive -keksejä
200g voita
5 liivatetta
4 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 pussia Haribon minivaahtokarkkeja
Punaista elintarvikeväriä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Murenna keksit pieneksi muruksi ja sulata voi. Sekoita nämä kaksi yhteen ja annostele purkkien pohjalle. Purista kolmen limen mehu ja sekoita se tuorejuustoon huolellisesti niin, että tuorejuusto notkistuu. Sulata valkosuklaa ja lisää se tuorejuustoseokseen, sekoita taas huolella niin kauan, että seos on täysin tasaista. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Kiehauta pieni määrä vettä tai limemehua, noin 1dl, ja sulata liivatteet siihen yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää liivateseos tuorejuustoseokseen ja sekoita huolella. Kääntele kermavaahto seoksen joukkoon huolellisesti ja lisää pari tippaa elintarvikeväriä tuomaan prinsessamaista pastellisävyä. Annostele seos purkkeihin keksipohjan päälle mieluiten pursottimen avulla, ettet sotke reunoja. Anna olla jääkaapissa yön yli ja koristele ennen tarjoilua runsaalla määrällä minivaahtokarkkeja.

8 kommenttia:

  1. Todella kivan näköiset ja varmaan hyvän makuisetkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :-)! Maku ja ulkonäkö olivat kyllä todella onnistuneet.

      Poista
  2. Kauniita! Mäkin kerään kaikki mahdolliset lasipurkit keittiön kaappeihin, niistä saa tosi kivoja ja erilaisia tarjoiluastioita niin juhlaan kuin arkeen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Huli :-)! Huojentavaa kuulla, että joku muukin keräilee purkkeja. Mieheni hermoja koetellaan välillä, kun kaapit on pullollaan purkkia ja purnukkaa. Onneksi käyttöäkin niille onneksi välillä löytyy.

      Poista
  3. Nämä ovat kyllä niin herkullisen näköiset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula :-)! Herkkua ne ovat myös maultaankin. Suosittelen!

      Poista
  4. Nämä on niin suloisia :) Täytyy ottaa ohje talteen, sopisi hyvin vaikka vappupiknikille :)

    VastaaPoista
  5. Hyvä idea! Purkit on tosiaan helppo pakata mukaan, kun laittaa vaan kannet päälle. Toivottavasti teillä oli onnistunut vappupiknik :-).

    VastaaPoista