perjantai 24. lokakuuta 2014

Fredagsmys

Olemme ensimmäistä kertaa mieheni kanssa tilanteessa, jossa vietämme viikonloppuja "normaaliin aikaan". Olemme molemmat olleet aina vuorotyössä ja vapaapäivät ovat sattuneet mille tahaansa viikonpäivälle. 

Syyskuun ja lokakuun mieheni tekee maanantaista perjantaihin työviikkoja ja onkin ihan kivaa fiilistellä vapaita viikonloppuja, vaikka minä koko viikon toki vapailla olenkin. 

Perjantaihin kuuluu ihan erityinen vapauden tunne, kun pääsee töistä ja on koko viikonloppu vielä edessäpäin. On kivaa ottaa rennosti perheen ja ystävien kesken ja ehkä vähän herkutella :-P. Ruotsalaiset ovat keksineet tälle herkuttelulle ihan oman terminsä - fredagsmys.

Tein viime perjantaille simppelit herkut - karamellipoppareita ja  kanaquesadilloja, joita herkuttelimme katsellessamme Vain elämää-jaksoa. Poppareiden ohje on Arlan sivuilta ja quesadillat löytyi Alt om mat-lehden sivuilta. Naminami :-P!


Karamellipopparit

1 pussillien mikropopcorneja
100g pähkinöitä
100g margariinia
2 dl sokeria
ripaus suolaa

Valmista popcornit ja sekoita pähkinät joukkoon. Sulata sokeri paistinpannulla ja paahda kullan keltaiseksi. Lisää margariini pannulle ja sekoita kunnes seos on tasaista. Kaada kuuma karamellikastike popcornejen joukkoon ja sekoita nopeasti. Lisää suolaa oman maun mukaan.



Kanaquesadillat

300g kananrintafileitä

marinaadi kanoille:
1 rkl kalakastiketta
1rkl limen mehua
1 rkl sokeria
1 rkl korianteria

8 vehnätortillaa

tortilloiden väliin:
4rkl tuorejuustoa
1 pieni punainen paprika
1 pieni keltainen paprika
50g rucolaa
2dl juustoraastetta
4 rkl sweet chili-kastiketta



Rentoa perjantaita <3!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti